Actieleer TV

Actieleer TV: Kwalitatief opleiden en anders organiseren 

Nee, verkopen kan niet meer. Niet als het gaat om mensen die in de zorg willen werken. Dat is alvast een ultrakorte samenvatting van deze uitzending van Actieleer TV, waarin kwalitatief opleiden en anders organiseren in zorg en welzijn aan bod komen. 

Ten eerste wordt de Nationale Zorgklas aangehaald als inspirerend voorbeeld. Daarna praten we door met onze gasten Godfried Verkerk, voorzitter Raad van Bestuur Vivium en voorzitter van de Nationale Zorgklas, Devie Rusch, senior beleidsadviseur arbeidsmarkt en opleiden Actiz en Marc van der Meer, ambassadeur Actie Leer Netwerk op het thema leven lang ontwikkelen en bijzonder hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt Universiteit van Tilburg, over wat er nodig is om mensen sneller en gerichter op te leiden voor die duizenden openstaande vacatures.

Je hoort de mening van Verkerk, Rusch en Van der Meer over wat moet er gebeuren om écht die banen in te vullen en nooit meer ‘nee’ te hoeven verkopen als mensen geschikt zijn.

Bekijk de uitzending hier:

Meer informatie

En meer weten over de Nationale Zorgklas? Klik hier:
Nationale Zorgklas

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
BeterDichtbij: Direct in contact met je eigen arts

Naast bellen of je vragen opsparen, biedt BeterDichtbij nog een optie: je kunt whatsappen of beeldbellen. Zo kunnen mensen vanuit huis hun arts of een andere zorgverlener spreken.

Lees meer
Blog
Energieke Koploperbijeenkomst in Limburg

Op 8 november vond de laatste Koploperbijeenkomst van 2022 plaats in samenwerking met Zorg aan Zet en Transvorm.

Lees meer
Podcast
Mbo studenten van Leerhuis Silverein zijn de beste ambassadeurs in de zorg

In deze podcast vertellen Grieteke Wiss-Meester en Manuele Koops-Van Halteren over Koploper Leerhuis Silverein.

Lees meer