Actieleer TV

Actieleer TV over Leven Lang Ontwikkelen in tijden van crisis

Thema's

Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Kort na de start van de coronacrisis is het Actie Leer Netwerk gestart met Actieleer TV, kennissessies over de belangrijke arbeidsmarktthema’s in zorg en welzijn. In deze aflevering is het thema Leven lang ontwikkelen in tijden van crisis. Ambassadeur Actie Leer Netwerk op dit thema is Prof. dr. Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg en o.a. wetenschappelijk adviseur voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Daarnaast te gast om kennis en inspiratie te bieden over zorg, welzijn en zorgonderwijs: Suzanne Kruizinga, lid raad van bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. En lid van de raad van advies van Vilans. En we ontvangen Tineke de Visser in de uitzending. Zij is Teammanager personeelszaken & organisatieontwikkeling bij Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels in Zuid-Holland. Met de ‘Ontwikkelafdeling’ is Aafje Koploper van het Actie Leer Netwerk. Leren of eigenlijk het zich goed ontwikkelen van nieuwe medewerkers staat hier centraal.

Wat kun je in deze aflevering van Actieleer TV over Leven lang ontwikkelen verwachten? We hebben het in ieder geval over leren en ontwikkelen ten tijde van corona. We bespreken hoe nieuwe ervaringen op de werkvloer verzilverd kunnen worden door zelfreflectie achteraf. Door nieuwe ervaringen te ordenen geven mensen betekenis aan hun werk. Met als onverwacht resultaat: medewerkers voelen zich vitaler en de organisatie ontwikkelt zich. Dat roept meteen nieuwe vragen op over het beroepsonderwijs van de toekomst.

Actieleer TV

Interesse in de andere afleveringen van Actieleer TV? Klik dan op de knop hieronder voor extra kennis en inspiratie over arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn.
Bekijk het overzicht

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer