Actieleer TV

1 op 1 met Jacqueline van Ginkel: Thuiszorg West-Brabant

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom

Branches

Thuiszorg

In deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1 praat presentator Marijke Roskam met Jacqueline van Ginkel van Thuiszorg West-Brabant (TBW) . Deze thuiszorgorganisatie werkt met duale aansturing van senior wijkverpleegkundigen samen met de zorgmanager. Dit levert een andere manier van werken op waardoor de (wijk)verpleegkundigen aan het roer staan. Recent is dit project ook als Koploper benoemd door het ministerie van VWS. “Welkom Jacqueline, op jouw visitekaartje staat als functie Zorgverbeteraar. Wat mooi, vertel, hoe ben je daarbij gekomen?” Jacqueline van Ginkel: Wij zijn bezig met innoveren wat doe jij dan? Als doel heb ik de zorg verbeteren. Dan ben ik dus Zorgverbeteraar. Ik heb het onder mijn naam in mijn handtekening gezet. En ben verder gegaan met onze projecten om de zorgmedewerker centraal zetten om zorg beter te maken”.

Jacqueline van Ginkel over duale aansturing

TWB werkt met duale aansturing van senior wijkverpleegkundigen samen met de zorgmanager. Door te kiezen voor duale aansturing is het eigenaarschap en de zeggenschap van verpleegkundigen sterk vergroot. Zo ervaarden medewerkers een grote administratieve last. Met een agile aanpak zijn medewerkers hiermee aan de slag gegaan. Ze zijn betrokken, hebben plezier in hun werk, voegen waarde toe en bedenken zinvolle oplossingen. Dit levert een andere manier van werken op waardoor de (wijk)verpleegkundigen aan het roer staan. Het succes van de aanpak van TBW zit in de kracht van problemen oplossen voor, door en met zorgmedewerkers. Met als resultaat: meer werkplezier, lager verzuim en verloop én een toename van doelmatigheid.

Jacqueline van Ginkel: “En we zitten niet stil bij TBW, we zijn deze maand gestart met het project Bewegen met Aandacht. Dit project is al in meerdere Europese landen succesvol gebleken. Zorgmedewerkers brengen beweging in de dag van cliënten. Het is een win-win situatie want de cliënt voelt zich beter. Maar ook de zorgmedewerker haalt meer voldoening uit het werk en voelt zich energieker en vitaler. Met een makkelijke investering kan een nog grotere opbrengst gerealiseerd worden. Thuis, in de zorgketen en voor de maatschappij”.

Marijke Roskam: “Heb je nog één advies voor andere (potentiële) zorgverbeteraars?”. Van Ginkel: “Ik heb er drie eigenlijk: het helpt om stapje voor stapje te beginnen. Kijk altijd vanuit medewerkers wat kan. En je hebt de steun van de raad van bestuur nodig die jullie visie omarmt”.

Bekijk hieronder de uitzending:

Koploper TWB Duale aansturing: Samen maken wij de zorg voor morgen

Dit initiatief is benoemd als Koploper. Lees het Koploperverhaal over duale aansturing, agile werken aan oplossingen, hoe dit heeft geleid tot een virtuele medewerker en de resultaten!
Ga naar Koploperverhaal

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer