Actieleer TV

1 op 1 met Annemien van der Veen: MBOHup

Thema's

Werken naar talent

Branches

GGD Ouderenzorg Thuiszorg Ziekenhuizen

Koploper MBOHup geeft kandidaten een kick-start. Annemien van der Veen is zorginnovator en directeur MBOHup. Mensen zijn nooit af is haar overtuiging. Haar ‘doelgroep’ zijn mensen die een opleiding volgen of hebben gevolgd op niveau 2, soms hoger, en die het lastig vinden om een goede start op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn te maken. Het zijn bijvoorbeeld statushouders die nieuw zijn in ons land. Alle deelnemers zijn kwetsbare mensen die zich niet altijd bewust zijn van hun kwaliteiten en talenten. MBOHup maakt hen arbeidsfit.

Annemien van der Veen over jobcarving bij MBOHup

Tegelijkertijd werkt Annemien van der Veen aan het bewust maken van de mogelijkheden die deze doelgroep biedt bij werkgevers in zorg en welzijn. Jobcarving is volgens haar een mooie oplossing. Zij praat over de nieuwe functie die is gecreëerd in de vaccinatiestraten. Veel MBOHup deelnemers konden daar aan de slag als preventiemedewerker. Voor corona uitbrak was dit nog geen GGD-functie. De mbo’ers zijn opgeleid met inhoudelijke kennis over infectieziekten, goed werknemerschap, gastheer/vrouwschap, compleet tot aan het op juiste wijze dragen van een mondkapje aan toe. Nu zij eenmaal aan het werk zijn, leren ze als vanzelf wat hun kwaliteiten zijn. Ze hadden dat zetje of liever gezegd een hupje nodig om een goede start te maken. MBOHup dus!

Luister naar de podcast of bekijk deze uitzending van Actieleer TV 1 op 1. En wil je meer weten over dit initiatief neem dan contact op met deze Koploper.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Impactmaker vertelt: Wilma van der Leeuw van Conforte Innovatielab

Een interview met impactmaker Wilma van der Leeuw van Koploperinitiatief Conforte Innovatielab. Lees over de beweging en impact.

Lees meer
Nieuws
Subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 opnieuw opgestart

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op.

Lees meer
Agenda
Actieleren tijdens de inspiratie week “Jeugdhulp. Alles in het werk”

Op dinsdag 21 juni verzorgt het ALN tijdens een event in het Spoorwegmuseum de sessie “Live Actieleren: van goed idee tot serieuze impact”.

Lees meer