Podcast

Podcast: deskundige medewerkers in zorg en welzijn krijg je door flexibel op te leiden

Thema's

Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Deze podcast neemt je mee naar een sessie tijdens de Actie Leer Netwerk Dagen 2020. RegioPlus organiseerde een rondetafelgesprek over de toegankelijkheid van zorg- en welzijnbanen voor zij-instromers. Aan de coronaproof-gesprekstafel gingen gastheer Jelle Boonstra, Donna Bongers Heynemann, Erna Laclé, Sander Baljé, Natalie Bommeljé en Han Dahlmans onder leiding van Marijke Roskam met elkaar in gesprek. Ondermeer over de mogelijkheden om flexibeler om te gaan met opleidingen en diploma’s. We startten met een introducerend mini-college van ambassadeur Leven lang ontwikkelen Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar onderwijs-arbeidsmarkt.

Leven lang ontwikkelen is geen nieuw thema maar wel een vreselijk urgent thema. Met mensen die van de ene sector naar de andere sector moeten gaan, vergrijzing en technologische ontwikkelingen. Mensen moeten blijvend inzetbaar zijn voor sectoren. Dat vergt opleiden, dat vergt professionaliseren.

Luister hier naar de podcast:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer