Podcast

Jelle Boonstra, Donna Bongers Heynemann, Erna Laclé, Sander Baljé, Natalie Bommeljé en Han Dahlmans in gespre

Thema's

Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Deze podcast neemt je mee naar een sessie tijdens de Actie Leer Netwerk Dagen 2020. RegioPlus organiseerde een rondetafelgesprek over de toegankelijkheid van zorg- en welzijnbanen voor zij-instromers. Aan de coronaproof-gesprekstafel gingen gastheer Jelle Boonstra, Donna Bongers Heynemann, Erna Laclé, Sander Baljé, Natalie Bommeljé en Han Dahlmans onder leiding van Marijke Roskam met elkaar in gesprek. Ondermeer over de mogelijkheden om flexibeler om te gaan met opleidingen en diploma’s. We startten met een introducerend mini-college van ambassadeur Leven lang ontwikkelen Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar onderwijs-arbeidsmarkt.

Leven lang ontwikkelen is geen nieuw thema maar wel een vreselijk urgent thema. Met mensen die van de ene sector naar de andere sector moeten gaan, vergrijzing en technologische ontwikkelingen. Mensen moeten blijvend inzetbaar zijn voor sectoren. Dat vergt opleiden, dat vergt professionaliseren.

Luister hier naar de podcast:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer