Podcast

Jelle Boonstra, Donna Bongers Heynemann, Erna Laclé, Sander Baljé, Natalie Bommeljé en Han Dahlmans in gespre

Thema's

Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Deze podcast neemt je mee naar een sessie tijdens de Actie Leer Netwerk Dagen 2020. RegioPlus organiseerde een rondetafelgesprek over de toegankelijkheid van zorg- en welzijnbanen voor zij-instromers. Aan de coronaproof-gesprekstafel gingen gastheer Jelle Boonstra, Donna Bongers Heynemann, Erna Laclé, Sander Baljé, Natalie Bommeljé en Han Dahlmans onder leiding van Marijke Roskam met elkaar in gesprek. Ondermeer over de mogelijkheden om flexibeler om te gaan met opleidingen en diploma’s. We startten met een introducerend mini-college van ambassadeur Leven lang ontwikkelen Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar onderwijs-arbeidsmarkt.

Leven lang ontwikkelen is geen nieuw thema maar wel een vreselijk urgent thema. Met mensen die van de ene sector naar de andere sector moeten gaan, vergrijzing en technologische ontwikkelingen. Mensen moeten blijvend inzetbaar zijn voor sectoren. Dat vergt opleiden, dat vergt professionaliseren.

Luister hier naar de podcast:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer
Koploper
Opleiding Zorgprofessional (ZP): Onderzoekend leren in Zeeland

De Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) is onderdeel geworden van de brede Opleiding Zorgprofessional (ZP) en daarmee Koploper geworden.

Lees meer