Nieuws
vrijdag 6 november 2020

Zorg voor innoveren opent subsidieregeling Training tot digicoach

Thema's

Arbeidsinnovatie Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Zorgorganisaties kunnen medewerkers nu laten trainen tot digicoach. Het platform Zorg voor innoveren heeft een nieuwe subsidieregeling geopend: de regeling Training tot digicoach.

De regeling is bedoeld om de digitale vaardigheden van zorg- en welzijnsmedewerkers uit te breiden. “Aangezien de zorg slimmer en innovatiever ingericht moet worden en steeds meer zorg- en welzijnsorganisaties hier al mee bezig zijn, wordt de omgang met ICT-systemen en e-health toepassingen voor zorgmedewerkers belangrijker”, stelt Zorg voor innoveren, de initiatiefnemer van het project.

Een coach als collega

Allereerst kunnen zorg- en welzijnsorganisaties die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet, binnen deze nieuwe regeling een voucher aanvragen om medewerkers te trainen tot digicoach. Per organisatie kunnen maximaal vier medewerkers getraind worden. Deze medewerkers volgen een twee dagen durend trainingsprogramma, waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden, naast enkele intervisiemomenten. De training vindt plaats in huis bij de zorg- of welzijnsorganisatie of, indien gewenst, online.

Wegwijzers, geen specialisten

“Van de digicoaches wordt niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. Belangrijk is dat zij collega’s wegwijs maken bij digitale vragen. De coaches zijn benaderbaar voor collega’s, zijn vertrouwder met de materie en spreken dezelfde taal. Allemaal factoren die drempelverlagend zijn, waardoor iemand sneller en beter geholpen kan worden en daarmee digivaardiger wordt”, aldus Zorg voor innoveren.

Het platform Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ZonMw.

Bron artikel: Skipr

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Falend Vooruit
Falend Vooruit met Sanne van der Hagen: leren werken met de realiteit

In een nieuwe Falend Vooruit-podcast bespreekt innovatie-adviseur Sanne van der Hagen dat je moet leren werken met de realiteit, en dat falen onvermijdelijk is als je wil leren en implementeren. Beluister de aflevering h...

Lees meer
Agenda
Actie Leer Netwerk Dagen 2020: aanmelding en info

De Actie Leer Netwerk Dagen 2020 staan voor de deur. Hieronder vind je wat je moet doen om je aan te melden, naast verdere informatie.

Lees meer
Actieleer TV
Actieleer TV 1 op 1 met IZZ

In een nieuwe aflevering van Actieleer TV 1 op 1 praat Marijke Roskam met Anouk ten Arve van IZZ over de zeven versnellers die essentieel blijken voor het sneller oplossen voor zorgvraagstukken, al dan niet in tijden van...

Lees meer