Nieuws
vrijdag 6 november 2020

Zorg voor innoveren opent subsidieregeling Training tot digicoach

Thema's

Arbeidsinnovatie Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

Zorgorganisaties kunnen medewerkers nu laten trainen tot digicoach. Het platform Zorg voor innoveren heeft een nieuwe subsidieregeling geopend: de regeling Training tot digicoach.

De regeling is bedoeld om de digitale vaardigheden van zorg- en welzijnsmedewerkers uit te breiden. “Aangezien de zorg slimmer en innovatiever ingericht moet worden en steeds meer zorg- en welzijnsorganisaties hier al mee bezig zijn, wordt de omgang met ICT-systemen en e-health toepassingen voor zorgmedewerkers belangrijker”, stelt Zorg voor innoveren, de initiatiefnemer van het project.

Een coach als collega

Allereerst kunnen zorg- en welzijnsorganisaties die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet, binnen deze nieuwe regeling een voucher aanvragen om medewerkers te trainen tot digicoach. Per organisatie kunnen maximaal vier medewerkers getraind worden. Deze medewerkers volgen een twee dagen durend trainingsprogramma, waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden, naast enkele intervisiemomenten. De training vindt plaats in huis bij de zorg- of welzijnsorganisatie of, indien gewenst, online.

Wegwijzers, geen specialisten

“Van de digicoaches wordt niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. Belangrijk is dat zij collega’s wegwijs maken bij digitale vragen. De coaches zijn benaderbaar voor collega’s, zijn vertrouwder met de materie en spreken dezelfde taal. Allemaal factoren die drempelverlagend zijn, waardoor iemand sneller en beter geholpen kan worden en daarmee digivaardiger wordt”, aldus Zorg voor innoveren.

Het platform Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ZonMw.

Bron artikel: Skipr

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Extramuraal Leerteam: innovatieve stage in de thuiszorg

Het ELT is een nieuwe stagevorm waarbij verschillende studenten aan één stageplaats gekoppeld zijn.

Lees meer