Nieuws
donderdag 13 mei 2021

Winnaars Ik weet RAAT over hun idee, proces en resultaten

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Corona of niet, Ik weet RAAT ging verder! Medewerkers van 26 zorg- en welzijnsorganisaties uit alle branches in de provincie Gelderland werden via het project Ik weet RAAT uitgedaagd ideeën in te dienen om collega’s te behouden of slimmer te werken. De prijs? Een cheque ter waarde van €10.000 voor de uitwerking en begeleiding bij de uitwerking. Uit de 202 inzendingen, waar maar liefst bijna 10.000 keer op werd gestemd, werden eind 2019 de winnaars bekend gemaakt. Zij werkten afgelopen jaar hard aan de uitwerking van hun idee.

Nieuwsgierig? We interviewden de Gelderse winnaars en zij vertellen je graag over het ontstaan van hun idee én hoe zij het proces – van idee tot uitvoering –  hebben ervaren. Laat je inspireren en lees de beste ideeën van de werkvloer hier: Inspiratiedocument Ik weet RAAT.

Ondanks het pittige coronajaar is het de meeste Ik weet RAAT-winnaars gelukt om de uitwerking van hun winnende idee voort te zetten. Dat is natuurlijk fantastisch, want juíst nu zijn hun ideeën, die bijdragen aan de aanpak van de tekorten, meer dan welkom! In dit Inspiratiedocument komen de medewerkers van de winnende ideeën aan het woord. Hoe hebben zij het proces ervaren en wat heeft het opgeleverd? Wat kunnen andere organisaties daarvan leren en welke tips hebben zij voor organisaties?

Het gezamenlijke project Ik weet RAAT is een initiatief vanuit de Regionale Actieprogramma’s Aanpak Tekorten (RAAT) uit de provincie Gelderland. Werkgeversverenigingen WGV Zorg en Welzijn en WZW delen de visie dat het van grote meerwaarde is om medewerkers (nog) actiever te betrekken bij de aanpak van de tekorten en het aandragen van oplossingen. Door hun oor te luister te leggen en medewerkers erbij te ondersteunen. Zodat goede ideeën niet op de werkvloer blijven liggen, maar de ruimte krijgen om verder onderzocht te worden én uitgevoerd.

Benieuwd naar alle acties in de aanpak van de tekorten in onze regio? Ga naar: Ik weet RAAT

Bron: Waard om voor te werken

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
MBOHup: Een zetje in de zorg

Niet taal- en digitaal vaardig maar toch een duurzame loopbaan in de zorg? Kandidaten van Koploper MBOHup krijgen deze kans, bijvoorbeeld als GGD preventiemedewerker.

Lees meer
Falend Vooruit
Strategisch innovator Joël Bax: Het WOW-moment voorbij

Joël Bax vertelt in de Falend Vooruit podcast over een op papier strategisch, creatief en methodisch sterk plan. "Maar wanneer gaan we starten", was de vraag.

Lees meer
Blog
Aukje Nauta: Theatervoorstelling maakt werk(on)geluk bespreekbaar

In deze blog van Aukje Nauta, ambassadeur Beperken Uitstroom, vol lof over de theatervoorstelling 'De Hartkamers van Eva'.

Lees meer