Nieuws
dinsdag 7 januari 2020

Vrouwen in de zorg willen best meer werken

Thema's

Meer uren werken

Branches

Alle branches

Meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt genereert veel waarde – voor mensen, voor sectoren, voor het land. Dat stelde McKinsey & Company vast in het rapport Het Potentieel Pakken, dat vervolgens een stichting werd. Met als eerste focus: de zorg.

“Economisch arbeidsmarktevenwicht tussen man en vrouw levert de Nederlandse economie honderd miljard op”, zet stichtingsbestuurder Wieteke van Graven de toon. “Het lost bovendien de tekorten van de zorg en het onderwijs op. Kijk eens naar de zorg: als we niets doen, loopt het tekort aan personeel in 2021 op tot 100.000.” Haast is volgens haar dus geboden.

DE BELANGRIJKSTE OORZAAK

De belangrijke oorzaak van deeltijdwerk in ons land is volgens de stichting ‘dat het nu eenmaal gebruikelijk is’. Niet dat vrouwen dat maar best vinden, zegt Wendy van den Boogaard, door PGGM afgevaardigd aan Stichting Het Potentieel Pakken. “Een op de vier vrouwelijke deeltijdwerkers wil best meer werken. Maar wel onder bepaalde voorwaarden.”

BELEMMERINGEN WEGNEMEN

Het grootste potentieel zit bij vrouwen tot dertig jaar en de ervaren krachten tussen de 45 en 54 jaar, ontdekte Vierstroom Zorg Thuis in Gouda, waar in mei 2019 een pilot draaide, net als in Thema Dijkzigt (Erasmus MC) in Rotterdam. Maar de deeltijders van Vierstroom Zorg Thuis ervaren wel de volgende potentiële belemmeringen:

  1. Meer uren werken staat niet op de agenda van het management.
  2. Als iemand die 18 uur per week werkt vervangen moet worden,zetten we een vacature voor 18 uur uit.
  3. Meer werken loont niet (altijd): het systeem van toeslagen van de Belastingdienst is erg ingewikkeld.
  4. De roostering.
  5. “Ik wil wel, maar heb al een zorgtaak.”
  6. Het leven is goed en we verdienen genoeg.

Directeur Susan Veenhoff van Vierstroom reageert: “We ontdekten dat niet zozeer het belastingsysteem dwarslag, maar wijzelf als werkgever. Wij kunnen veel meer zelf oplossen. Mooi voorbeeld: alleen al de vraag of onze deeltijders meer willen werken. Die stelden we nooit!”

Actie Leer Netwerkdag 2019

Op de Actie Leer Netwerk Dag zijn veel verhalen verzameld en gebundeld in speciale digitale magazines. Dit artikel komt uit Leer 2. Download het hele magazine en lees meer!
Download Leer 2

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Onderzoek leiding geven aan digitalisering

Als leidinggevende speel je een belangrijke rol in het verbeteren van de digitale vaardigheden van medewerkers. Maar wat is er nou nodig van de manager om de digitalisering succesvol te maken?

Lees meer
Nieuws
Meld je aan voor de Impactmakerprijs 2022!

Denk jij mee te werken aan het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject in zorg en welzijn van 2022? Meld dan jullie initiatief aan voor de Impactmakerprijs 2022!

Lees meer