Nieuws
maandag 5 juli 2021

Voorrang op huurwoningen in Rotterdam als zorgverlener

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken Meer uren werken

Branches

Alle branches

Mensen die werken in de zorg, leraren en politieagenten uit Rotterdam kunnen in aanmerking komen voor voorrang op een huurwoning in de stad. Zo maakt de gemeente Rotterdam het makkelijker voor deze groepen om in de stad te wonen.

Vier pilots

Om dit plan te realiseren zijn er vier pilots gestart. Zo worden in Bloemhof en Hillesluis – en vanaf 1 september ook in andere wijken – sociale huurwoningen met voorrang aan de doelgroep verhuurd. In Lombardijen woningen in de vrije sector, deze verschijnen op Woonnet Rijnmond. Er worden vanaf juli kamers beschikbaar gesteld voor mbo-, hbo- en wo-studenten. De aanmelding hiervan loopt via de decanen/coördinatoren van de onderwijsinstelling. Begin 2022 kome in Rotterdam nieuwbouwwoningen in het (midden)huursegment beschikbaar. De voorrang geldt bijvoorbeeld voor het nieuwbouwproject Our Domain.

Nieuwbouwproject Our Domain

Het aanbod van Our Domain is met name gericht op studenten en young professionals tot 28 jaar. Het appartementencomplex telt 612 studio’s en 2-kamerappartementen, van 20 tot ruim 50 m2. De huurprijzen variëren van € 590 tot circa € 1.000 (exclusief servicekosten). Ze kunnen zich nu alvast registreren op de website thisisourdomain.nl.

Wanneer kom je in aanmerking

De regeling geldt voor verpleegkundigen niveau 4 en 6, doktersassistenten niveau 4 en verzorgenden niveau 3. Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

  • U werkt minimaal 24 uur per week;
  • Voor de huurwoningen in Bloemhof, Hillesluis en andere wijken geldt dat de woning passend moet zijn qua inkomen;
  • Voor de huurwoningen in Lombardijen, en op termijn met de nieuwbouwwoningen, geldt een minimuminkomen van € 40.025 bruto per jaar.

Schrijf je in tot 19 juli

De inschrijving loopt van 5 tot 19 juli. Schrijf je in op de websites van de verschillende pilots.
Meer informatie en inschrijven