Nieuws
woensdag 2 juni 2021

Voorbeeldfunctiebeschrijving digicoach

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

Een digicoach is bij de meeste zorgorganisaties een rol, naast je functie. Het is nog niet opgenomen als ijkfunctie in het FWG-systeem. Toch zijn er veel zorgorganisaties die digicoach tot volwaardige functie omdopen. Hier bestond al een competentieprofiel voor, gemaakt door de coalitie Digivaardig in de zorg, maar vanwege de explosieve groei aan digicoaches is deze geactualiseerd in een nieuwe voorbeeldfunctiebeschrijving digicoach. Download deze onderaan het bericht.

Digicoaches trainen met de subsidieregeling

Houd de website van ZonMw goed in de gaten om de start van de derde en laatste ronde van de subsidieregeling niet te missen. Volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ kunnen zorgorganisaties een voucher aanvragen om maximaal vier medewerkers tot digicoach te trainen.

Digitale functieprofielen in de VVT

Eind april presenteerde FWG en de coalitie Digivaardig in de zorg een overzicht met 400 digitale vaardigheden en vier voorbeeldfunctieprofielen waarin digivaardigheden zijn opgenomen. Aan de hand van deze voorbeelden, kunnen werkgevers het gesprek aangaan met de medewerkers. Over welke digitale vaardigheden zij moeten beheersen of ontwikkelen voor hun functie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via www.digivaardigindezorg.nl

Bron: digivaardig in de zorg

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Falend Vooruit
Strategisch innovator Joël Bax: Het WOW-moment voorbij

Joël Bax vertelt in de Falend Vooruit podcast over een op papier strategisch, creatief en methodisch sterk plan. "Maar wanneer gaan we starten", was de vraag.

Lees meer
Inspiratie
Inspiratiemagazine Actieleren: Het fundament van informatie (artikel 4/4)

Met dit vierde en laatste artikel is het Inspiratiemagazine Actieleren compleet. Het laatste artikel gaat over het fundament van informatie. Veel leesplezier en experimenteer ze!

Lees meer
Nieuws
Kamerbrief steun- en herstelpakket

Ministers Blok, Hoekstra en Koolmees en staatssecretarissen Keijzer en Vijlbrief hebben op 27 mei de Kamerbrief steun- en herstelpakket 3e kwartaal 2021 uitgestuurd. In het pakket staat onder andere dat de tijdelijke maa...

Lees meer