Nieuws
dinsdag 1 februari 2022

Vernieuwde website Zorg van Nu

Zorg van Nu heeft de website flink vernieuwd en uitgebreid met wegwijzers die zowel patiënten, mantelzorgers als zorgprofessionals de weg naar behulpzame slimme zorgoplossingen wijst. Deze wegwijzers zijn er voor verschillende aandoeningen en situaties. Er is door zorgprofessionals en patiënten/patiëntvertegenwoordigers meegedacht over de vragen in de wegwijzers.

Hoe werkt de wegwijzer?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende digitale oplossingen, dat je al snel ‘de weg kwijt raakt’. De wegwijzers van Zorg van Nu helpen mensen daarom op weg om voor hen relevante oplossingen te ontdekken. Dat doen ze door de juiste vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als tegen welke zaken mensen aanlopen of waar ze hulp bij zouden willen. Voor zowel patiënten/cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals is het geschikt om tot inspiratie voor slimme zorgoplossingen te komen.

Wat is Zorg van Nu?

Zorg van Nu is een communicatieproject van het ministerie van VWS over slimme zorg en innovatie. Het doel is om ervaringen te delen over het gebruik van slimme zorgoplossingen en ze meer bekend te maken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer