Nieuws
woensdag 29 mei 2019

Vernieuwde website Actie Leer Netwerk bron van inspiratie

Thema's

Alle thema's

Branches

Ambulancezorg Eerstelijnszorg Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg GGD Jeugdzorg Kraamzorg Onderwijs Ouderenzorg Overig Sociaal werk Thuiszorg

Ben jij op zoek naar inspirerende voorbeelden over arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn? Wil je meer weten over weggenomen belemmeringen in wet- en regelgeving die vernieuwing in de weg staan? Of ben je benieuwd naar wat actieleren inhoudt en hoe het jullie kan helpen bij het aanpakken van de personeelstekorten? Kijk dan snel op www.actieleernetwerk.nl, het  inspiratieplatform van het Actie Leer Netwerk.

Koplopers

Op de vernieuwde website kun je kennis maken met het Koplopernetwerk. Binnen dit lerende netwerk werken zorgorganisaties, onderwijs, overheid en andere relevante partners samen aan het ontwikkelen van innovatieve ideeën. Bekijk de daaraan verbonden Koplopers en laat je inspireren door goede en bewezen praktijkvoorbeelden die al een concrete bijdrage hebben geleverd aan het oplossen van de personeelstekorten. Wie weet zitten er wel ideeën tussen die ook bij jou in de organisatie of branche zouden kunnen werken? Naast de reeds gepubliceerde 80 Koplopers komen er binnenkort nog meer bij. Houd de website en de andere kanalen daarom goed in de gaten. Ook kun je jouw initiatief via de site aanmelden voor het Koplopernetwerk.

Ruimte in de Regels

Loop jij tegen een knelpunt in wet- en regelgeving welke arbeidsmarktvernieuwing of de aansluiting met het onderwijs in de weg staat aan? Wie weet zijn anderen tegen dezelfde belemmeringen aangelopen. Op de website kun bekijken welke dit zijn en welke oplossingen er zijn gevonden om ze weg te nemen. Staat jouw situatie er niet tussen? Meld het dan via de website. Het Actie Leer Netwerk brengt het vervolgens onder de aandacht bij het relevante ministerie zodat er gezamenlijk gezocht kan worden naar de benodigde ‘Ruimte in de Regels’.

Bron van informatie

Naast een verzamelplaats van goede voorbeelden is de website een bron van relevante kennis en informatie voor geïnteresseerden die zich bezig houden met arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld over leren door gezamenlijk en gestructureerd te experimenteren om oplossingen en verbeteringen te ontdekken. Oftewel: actieleren. Zorg en welzijn is mensenwerk. Het gaat er namelijk niet om óf iets werkt, maar voor en door wíe het werkt. Daarom ondersteunt het Actie Leer Netwerk de methode actieleren. Op de website vind je diverse handreikingen om zelf met deze methode aan de slag te gaan. Verder is er meer informatie te vinden over de bijeenkomsten van het Actie Leer Netwerk en ander interessant nieuws over de arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Kortom, ga snel grasduinen op www.actieleernetwerk.nl, laat je inspireren en leer van anderen.

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Vernieuwend Werken in de Zorg: Vernieuwen en leren

Verbeterideeën afkomstig van de werkvloer in goede banen begeleiden en in praktijk brengen: dat is wat het initiatief Vernieuwend Werken in de Zorg probeert te doen. Lees hier meer over dit Koploper-initiatief.

Lees meer
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer