Nieuws
maandag 31 mei 2021

Verlenging van de subsidie ‘coronabanen in de zorg’

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Het kabinet heeft besloten de subsidie te verlengen. Hier is 40 miljoen euro voor uitgetrokken. Op korte termijn kunnen zorginstellingen de subsidie aanvragen voor de tweede helft van het jaar. De subsidie is bedoeld om nieuwe medewerkers aan te nemen voor coronabanen. Deze dienen uiterlijk 1 oktober in dienst te komen.

Extra handen nodig voor een inhaalslag

Veel operaties zijn door corona uitgesteld. Nog dit jaar zal de zorg starten met een grote inhaalslag. Daarom zullen de zorginstellingen ook in het najaar veel extra handen nodig hebben, volgens demissionair zorgminister Hugo de Jonge. Met deze subsidie kunnen die zorgprofessionals worden aangenomen.

Campagne voor zorgreservisten

Op initiatief van het CDA en de PVV werd aan de Kamer gevraagd een landelijke ‘zorgreserve’ op te bouwen. Deze zijn inzetbaar in het geval er extra menskracht nodig is in de zorg. Een wervingscampagne is begin mei gestart en tot nu toe hebben 336 mensen zich aangemeld. De verwachting is dat dit eind 2021 oploopt tot 2.000 zorgreservisten.

Bron: Skipr

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
MBOHup: Een zetje in de zorg

Niet taal- en digitaal vaardig maar toch een duurzame loopbaan in de zorg? Kandidaten van Koploper MBOHup krijgen deze kans, bijvoorbeeld als GGD preventiemedewerker.

Lees meer
Falend Vooruit
Strategisch innovator Joël Bax: Het WOW-moment voorbij

Joël Bax vertelt in de Falend Vooruit podcast over een op papier strategisch, creatief en methodisch sterk plan. "Maar wanneer gaan we starten", was de vraag.

Lees meer
Blog
Aukje Nauta: Theatervoorstelling maakt werk(on)geluk bespreekbaar

In deze blog van Aukje Nauta, ambassadeur Beperken Uitstroom, vol lof over de theatervoorstelling 'De Hartkamers van Eva'.

Lees meer