Nieuws

Verkiezing Sociaal Werker 2021

Thema's

Alle thema's

Branches

Sociaal werk
Naar wie is het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk op zoek?

Ze zoeken een sociaal werker met een heldere visie op de rol en positie van sociaal werk in de maatschappij. Hij/zij is innovatief en ondernemend, communicatief vaardig, sterk in samenwerken/verbinden en een goede ambassadeur voor sociaal werk en sociaal werkers. Hij/zij is trots op het vak en wil impact hebben op het werkveld en de politiek. Heb jij zo’n collega of ken jij zo’n sociaal werker, laat het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk dan weten. Vanwege de gevolgen die deelname aan de verkiezing heeft voor sociaal werker en zijn/haar organisatie, is het belangrijk dat beiden op de hoogte zijn van de voordracht en hier ook achter staan.

Stem van de jury en het publiek

Een deskundig jury beoordeelt de voordrachten en kiest hieruit drie genomineerden. Wie dat zijn wordt begin maart bekend. De genomineerden krijgen de mogelijkheid om zich via de website en sociale media voor te stellen. Op basis hiervan kan er vanaf begin april op één van de genomineerden gestemd worden. De jury stemt eenmalig. Deze stem telt voor 50% mee in de uitslag. De andere 50% wordt bepaald door de stem van het publiek. Het publiek stemt in twee ronden op de drie genomineerden, eerst online via de website en vervolgens brengen deelnemers aan het jaarlijkse congres sociaal werk, dat het  en Sociaal Werk Nederland gezamenlijk organiseren op 26 mei 2021, hun stem uit. Tijdens het congres presenteren we de uiteindelijke winnaar.

De jury bestaat dit jaar uit:

  • Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland, voorzitter jury
  • Simone Duin, Sociaal Werker 2020, Meerwaarde Hoofddorp
  • Marloes Olde Hampsink, Sociaal Werker 2020, Wijkteams Enschede
  • Marcel van Eck, Sociaal Werker 2020, Lokalis Utrecht (vanaf maart 2021; docent/onderzoeker masteropleiding Innovatie Zorg & Welzijn Hogeschool Utrecht)
  • Peter de Visser, algemeen directeur Incluzio, bestuurder Buurtteamorganisatie Sociaal, zorgmanager van het jaar 2019
  • Jan Willem Bruins, directeur BPSW
  • Elise Nauta, voorzitter Sectoraal Advies College HSS, directeur Social Studies Hogeschool Utrecht
  • Jantien Oving, bestuurder FNV Zorg en welzijn, tweede Cao-onderhandelaar sociaal werk
  • Lizelotte Smits, adviseur CNV
  • Harrie Bemelmans, directeur vestiging campus Haarlemmermeer, directeur Zorg, Welzijn en Cosmo Nova College

De winnaar ontvangt een interessant prijzenpakket, waaronder geld voor een project naar keuze en een bedrag voor (bij)scholing.

Wil jij iemand voordragen doe dat dan uiterlijk 22 februari via onderstaand aanmeldformulier!

Relevante informatie

De verkiezing draagt bij aan het positioneren en professionaliseren van het vak sociaal werker en aan het vergroten van de zichtbaarheid van de branche sociaal werk. Door een kandidaat voor te dragen voor de verkiezing, kun je hier als sociaal werker of sociaalwerkorganisatie een belangrijke bijdrage aan leveren.

Bekijk hier alle relevante informatie inclusief aanmeldformulier

Bron: https://www.sociaalwerk-werkt.nl/sterk-blijven-je-vak/verkiezing-sociaal-werker-van-het-jaar-2021

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Bied eerste hulp bij hoge werkdruk en verzuim

De druk op zorgmedewerkers is enorm en het verzuim in de zorgsector was in lange tijd niet zo hoog. Op basis van onderzoeksdata is het pamflet 'Eerste hulp bij stijgend verzuim' ontwikkeld.

Lees meer
Agenda
Ontwikkeling Telt Festival

Hoe zorgen we ervoor dat iedere volwassene in Nederland zich een leven lang kan blijven ontwikkelen en zelfstandig mee kan doen in onze maatschappij? Hoe zorgen we voor een positieve leercultuur en hoe vormen we sterke r...

Lees meer
Actieleren
Van idee naar actie met Actieleervouchers

Actie Leer Netwerk heeft al een tiental samenwerkingsprojecten in zorg en welzijn ondersteund met een Actieleervoucher. Weten wat dat in de praktijk oplevert? Lees dan verder.

Lees meer