Nieuws
maandag 6 juli 2020

Uitreiking arbeidsovereenkomsten bij koploperinitiatief

Thema's

Arbeidsinnovatie Werken naar talent

Branches

Alle branches

Op 6 juli 2020 werd in Apeldoorn stilgestaan bij de volgende mijlpalen in het succesvolle project “Kleurrijk Zorgen”. De eerste groep deelnemers kreeg de verdiende arbeidsovereenkomst, de nieuwe groep deelnemers trapte af en het koplopercertificaat werd feestelijk overhandigd.

Statushouders klaarstomen voor een baan in de zorg, en werkgevers klaarstomen voor de komst van deze nieuwe medewerkers. Daar draait het om in dit initiatief. En met succes! In het CODA in Apeldoorn kregen de deelnemers uit het eerste traject hun arbeidsovereenkomst en stromen zij op dit moment de Zorg in als medewerker. Wethouder Nathan Stukker sprak mooie woorden over deze succesvolle manier om het arbeidspotentieel in de zorg te vergroten én de particitatie van de deelnemers in de samenleving fraai vorm te geven.

Koploper

Het project is bij het Actie Leer Netwerk koploper geworden. Het certificaat werd door de genoemde wethouder overhandigd aan de verantwoordelijken voor het initiatief.

Kleurrijk Zorgen:

Omgekeerde werving en selectie: dat is als het ware hoe zorginstellingen uit Apeldoorn en omstreken te werk gaan bij het aannemen van statushouders. In plaats van te focussen op competenties en diploma’s die nodig zijn om een bepaalde zorgfunctie uit te oefenen, gaat het in dit Koploperinitiatief om de potentie en talenten van de statushouders.

Lees alles over deze koploper via deze link.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Kennissessie “Kleine doorbraken groots opschalen”: een prikkelend kijkje...

Op 15 oktober jl. vond de kennissessie "Kleine doorbraken groots opschalen" voor Koplopers plaats. Hoe zorg je dat mensen enthousiast worden over een nieuw initiatief? Hoe vertaal je de goede doorzet van een nieuw initia...

Lees meer
Koploper
WEP Trein

De Werkervaringsplek-trein is in het leven geroepen om potentiële werknemers die maar niet aan een baan komen in de kijker te spelen bij werkgevers. En dat levert behoorlijk wat doorstroom naar een volwaardige baan op. ...

Lees meer
Nieuws
ECP en TZA ontwikkelen samen digitale leermodules voor zorgtechnologie

ECP en TZA - twee van onze Koplopers - hebben een samenwerking gestart, waarin de twee partijen zijn begonnen met het vervaardigen van een webinar en de ontwikkeling van een e-learningmodule.

Lees meer