Nieuws
maandag 6 juli 2020

Uitreiking arbeidsovereenkomsten bij koploperinitiatief

Thema's

Arbeidsinnovatie Werken naar talent

Branches

Alle branches

Op 6 juli 2020 werd in Apeldoorn stilgestaan bij de volgende mijlpalen in het succesvolle project “Kleurrijk Zorgen”. De eerste groep deelnemers kreeg de verdiende arbeidsovereenkomst, de nieuwe groep deelnemers trapte af en het koplopercertificaat werd feestelijk overhandigd.

Statushouders klaarstomen voor een baan in de zorg, en werkgevers klaarstomen voor de komst van deze nieuwe medewerkers. Daar draait het om in dit initiatief. En met succes! In het CODA in Apeldoorn kregen de deelnemers uit het eerste traject hun arbeidsovereenkomst en stromen zij op dit moment de Zorg in als medewerker. Wethouder Nathan Stukker sprak mooie woorden over deze succesvolle manier om het arbeidspotentieel in de zorg te vergroten én de particitatie van de deelnemers in de samenleving fraai vorm te geven.

Koploper

Het project is bij het Actie Leer Netwerk koploper geworden. Het certificaat werd door de genoemde wethouder overhandigd aan de verantwoordelijken voor het initiatief.

Kleurrijk Zorgen:

Omgekeerde werving en selectie: dat is als het ware hoe zorginstellingen uit Apeldoorn en omstreken te werk gaan bij het aannemen van statushouders. In plaats van te focussen op competenties en diploma’s die nodig zijn om een bepaalde zorgfunctie uit te oefenen, gaat het in dit Koploperinitiatief om de potentie en talenten van de statushouders.

Lees alles over deze koploper via deze link.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Transferpunt Zorg en Welzijn

De coronacrisis is een grote doordenderende draaikolk, maar bracht sommige zaken ook in een stroomversnelling. Het Transferpunt zorg en welzijn is een goed voorbeeld van een versneld in gang geraakte samenwerking in tijd...

Lees meer
Podcast
Goedkoop is duurkoop: Actieleer TV Podcast over Werken naar Talent

In een nieuwe Actieleer TV Podcast komt het thema Werken naar Talent en de financiële structuur van een organisatie aan bod.

Lees meer
Nieuws
Impact-maker 2020-Prijs: regels en voorwaarden

Op deze pagina zijn aanvullende informatie en criteria omtrent de Impactmaker 2020-Prijs te vinden.

Lees meer