Nieuws
dinsdag 30 maart 2021

Zorg van Nu komt met een Stappenplan voor implementatie

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

Zorg van Nu heeft hun website uitgebreid met een stappenplan voor implementatie. Dit veertien-stappenplan biedt houvast voor zorgorganisaties die zorgtechnologie willen implementeren. Implementatie betekent meer dan een nieuw product aanschaffen: het betekent vernieuwing in je organisatie.

Wat is het stappenplan voor implementatie?

Om je te helpen met het inrichten van een implementatieproces, heeft Zorg van Nu het stappenplan gepubliceerd. Bij elk van de veertien stappen – over onder andere draagvlak creëren, plan van aanpak en in de praktijk brengen – vind je uitleg, hulp, algemene tips, praktische voorbeelden en ervaringsverhalen van andere organisaties om van te leren. Ondanks dat het stappenplan op volgorde staat, wijst de praktijk uit dat er vaak stappen tegelijkertijd lopen. Het stappenplan is daarom een houvast met als grote proceslijnen het ontwerpen van een plan, het kiezen van zorgtechnologie en vervolgens weer ontwerpen.

Bekijk hier het stappenplan.

Zorg van Nu

Zorg van Nu is een communicatieproject van het ministerie van VWS. Door middel van een website, social media, video’s en e-learning informeren ze algemeen publiek en zorgprofessionals over slimme zorgoplossingen.

E-learning Slimme Zorg van Nu

In een eerder nieuwsbericht schreven wij over de e-learning Slimme Zorg van Nu. Tijdens de e-learning leer je wat zorgtechnologie is, waarom het voor iedereen in zorg en welzijn nuttig en leuk kan zijn, welke slimme zorgoplossingen er zijn en hoe, wanneer en waarvoor je zet inzet.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Vernieuwend Werken in de Zorg: Vernieuwen en leren

Verbeterideeën afkomstig van de werkvloer in goede banen begeleiden en in praktijk brengen: dat is wat het initiatief Vernieuwend Werken in de Zorg probeert te doen. Lees hier meer over dit Koploper-initiatief.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer