Nieuws
dinsdag 30 maart 2021

Zorg van Nu komt met een Stappenplan voor implementatie

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

Zorg van Nu heeft hun website uitgebreid met een stappenplan voor implementatie. Dit veertien-stappenplan biedt houvast voor zorgorganisaties die zorgtechnologie willen implementeren. Implementatie betekent meer dan een nieuw product aanschaffen: het betekent vernieuwing in je organisatie.

Wat is het stappenplan voor implementatie?

Om je te helpen met het inrichten van een implementatieproces, heeft Zorg van Nu het stappenplan gepubliceerd. Bij elk van de veertien stappen – over onder andere draagvlak creëren, plan van aanpak en in de praktijk brengen – vind je uitleg, hulp, algemene tips, praktische voorbeelden en ervaringsverhalen van andere organisaties om van te leren. Ondanks dat het stappenplan op volgorde staat, wijst de praktijk uit dat er vaak stappen tegelijkertijd lopen. Het stappenplan is daarom een houvast met als grote proceslijnen het ontwerpen van een plan, het kiezen van zorgtechnologie en vervolgens weer ontwerpen.

Bekijk hier het stappenplan.

Zorg van Nu

Zorg van Nu is een communicatieproject van het ministerie van VWS. Door middel van een website, social media, video’s en e-learning informeren ze algemeen publiek en zorgprofessionals over slimme zorgoplossingen.

E-learning Slimme Zorg van Nu

In een eerder nieuwsbericht schreven wij over de e-learning Slimme Zorg van Nu. Tijdens de e-learning leer je wat zorgtechnologie is, waarom het voor iedereen in zorg en welzijn nuttig en leuk kan zijn, welke slimme zorgoplossingen er zijn en hoe, wanneer en waarvoor je zet inzet.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer