Nieuws
dinsdag 31 december 2019

Rondetafel gesprek RegioPlus: Inzichten aan tafel

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Leiderschap, ZZP’ers en ruimte om te ontwikkelen. Daarover gingen de stellingen aan het rondetafelgesprek van RegioPlus, het samenwerkingsverband waarbij de regionale werkgeversverenigingen zijn aangesloten. Negen quotes uit een mooi gesprek.

GEEF ZEGGENSCHAP

“De belangrijkste redenen om ZZP’er te worden zijn werkdruk en arbeidstijden in loondienst. Voor de werkgever is de vraag: hoe combineer je the best of both worlds. Dus: goede werk-privébalans én sociale zekerheid. Dat doe je vooral door mensen zelf zeggenschap te geven. Bijvoorbeeld over roosters.”
Aaldert Mellema bestuurder CNV Zorg en Welzijn

RESPECT EN VERBONDENHEID

“We spreken over behoud van medewerkers. Maar niemand heeft het over behoud in de eigen onderlinge relaties. Ook in een werkrelatie gaat het over respect. Over elkaar leren kennen. Over verbondenheid. Dat zijn we verleerd.”
Marja van Dijk directeur FCB, arbeidsmarktfonds van de branches sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang.

BAL BIJ EEN ANDER LEGGEN

“In de zorg zijn wij meer dan gemiddeld goed in de bal bij een ander leggen.”
Bart Blanken gespreksleider en voorzitter van de landelijke Actietafel.

LEIDINGGEVENDE HEEFT SLEUTEL

“De leidinggevende heeft de sleutel tot het behoud van medewerkers. Die moet aangeven binnen welke kaders ik moet blijven. Die moet zorgen dat ik eigenaarschap voel. Als ik mag vertellen wat ik nodig heb, zien mijn collega’s dat ook. En dát leidt tot een mooie club.”
Zainab Osman verplegende 3 IG ZZG Zorggroep

EIGEN REGIE IS SLEUTELWOORD

”Eigen regie voor eigen medewerkers is het sleutelwoord voor werkgevers. Daar moeten we meer mee doen.”
Coralie van Elmont directeur werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt

WIL JE ONS BEHOUDEN? DOE WAT TERUG

“De jongeren bij Laurens hebben zich verenigd in Jong Laurens en zijn het gesprek aangegaan met het bestuur. Onder het motto: willen jullie ons behouden, dan moet je wel wat terugdoen. De bestuurders waren heel enthousiast en blij dat wij waren opgestaan.”
Fadoua Boudaama verpleegkundige bij Laurens

SPREEK MET ALLE LAGEN IN ORGANISATIE

“Als je als bestuurder continu in gesprek bent met alle lagen van de organisatie, dan heb je veel minder ziekteverzuim. Deze stelling over leiderschap moet veel actiever worden opgepakt.”
Annet de Lange lector HRM HAN Hogescholen en ambassadeur van het Actie Leer Netwerk

WE LEREN VAN ELKAAR

“Vaak laat je mensen re-integreren op hun eigen afdeling. Maar onze medewerkers kunnen ook passend werk doen bij een verpleeghuis. Net als bij een vlucht beginnen ook daar medewerkers iedere ochtend met een briefing. En bij het verzorgingshuis hebben ze een maatje. Het mooie is: we leren zo van elkaar.”
Stella O’Sulivan manager cabinepersoneel bij KLM

NIET BANG OM UIT TE WISSELEN

“Binnen de regio stellen wij de vraag: waar zitten onze collega’s en met welke organisaties kunnen we uitwisselen. Ik ben daar niet bang voor. Sinds augustus 2018 werk ik in deze organisatie. Toen renden medewerkers nog de deur uit. Nu komen ze weer terug.”
Saskia Osinga locatiemanager Eduard Douwes Dekker

Actie Leer Netwerk Dag 2019

Op de Actie Leer Netwerk Dag zijn veel verhalen verzameld en gebundeld in speciale digitale magazines. Dit artikel komt uit Leer 1. Download het hele magazine en lees meer!
Download Leer 1

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer