Nieuws
dinsdag 21 juni 2022

Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Alle branches

Minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg. Met het programma [Ont]Regel de Zorg wil zij het werkplezier in de zorg vergroten en meer tijd vrij maken om goede zorg te leveren.

[Ont]Regel de Zorg

De ambitie is om nieuwe regeldruk te voorkomen en bestaande wet- en regelgeving te vereenvoudigen en eventueel schrappen.

Minister Conny Helder: “Zorgmedewerkers moeten zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan het bieden van zorg. Onnodige en omslachtige regels, vanuit de overheid maar óók vanuit zorg zelf staan dit in de weg.”

Landelijke en regionale aanpak

De aanpak zal bestaan uit verschillende onderdelen. Het ministerie wilt onder andere verschillende zaken uniformeren en standaardiseren. Zoals de eisen die aan zorgverleners worden gesteld, de verantwoording die zij moeten afleggen en de eisen waaraan hulpmiddelenaanvragen moeten voldoen.

Maar ook lokaal wil het ministerie de regeldruk verlagen, aangezien tot 70% van de ervaren regeldruk een lokale oorzaak kent. Met trainingen, subsidieregelingen voor lokale projecten en de organisatie van netwerken van ontregelaars gaat het ministerie regionaal regeldruk signaleren en aanmoedigen om dit te verhelpen.

Bron: Rijksoverheid

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer