Nieuws
maandag 28 maart 2022

Prognosemodel Zorg en Welzijn met scenario-editor

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

De scenario-editor bij de recent gepubliceerde arbeidsmarktprognoses tot 2031 in het Prognosemodel Zorg en Welzijn is klaar voor gebruik! Met de scenario-editor kun je zelf aan de hand van actuele data prognoses maken. Het Prognosemodel Zorg en Welzijn geeft landelijke en regionale partijen meer inzicht in verwachte tekorten aan personeel in de sector zorg en welzijn. Dit model is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en sport voor de partners in het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) en RegioPlus.

Scenario-editor Prognosemodel Zorg en Welzijn

Eerder vond je op de dashboards van het Prognosemodel voor jouw regio en/of branche al de prognoses. Bijvoorbeeld over de leeftijdsopbouw van werknemers, het aantal werknemers per beroep en de arbeidsmarkttekorten. Nu kunnen aangesloten partijen ook gebruik maken van de scenario-editor, om zelf aan de hand van actuele data prognoses stellen.

Het belang van Koplopers

Op het brede dashboard is te zien dat de tekorten in zorg en welzijn tot aan 2031 flink oplopen. Vooral de cijfers in de zorgsector nemen onverminderd toe. Zo stijgen de tekorten van Helpende niveau 2 met 112,5%, Verzorgende niveau 3 met 260% en Verpleegkundige niveau 4 met 135%.

Het belang van de Koplopers is groot in de strijd om deze arbeidsmarkttekorten tegen te gaan. De Koploperinitiatieven zetten zich in voor meer, beter en gelukkiger personeel in zorg en welzijn. Deel de initiatieven met je netwerk en kijk of ook jij de geleerde lessen kunt toepassen in jouw omgeving.

Bron: Prognosemodel Zorg en Welzijn

Webinar: Gebruikersinstructie scenario-editor

Om de scenario-editor te gebruiken heb je een gebruikersaccount nodig en moet je de gebruikersinstructie volgen. Bekijk dit webinar voor de gebruikersinstructie en leer ook hoe je een gebruikersaccount aanvraagt.
Bekijk webinar

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Falend Vooruit
Universitair docent Gustaaf Bos: Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten

Gustaaf Bos, universitair docent, vertelt in deze Falend Vooruit podcast over Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten.

Lees meer
Blog
Impactmaker vertelt: Wilma van der Leeuw van Conforte Innovatielab

Een interview met impactmaker Wilma van der Leeuw van Koploperinitiatief Conforte Innovatielab. Lees over de beweging en impact.

Lees meer
Nieuws
Subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 opnieuw opgestart

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op.

Lees meer