Nieuws
woensdag 30 december 2020

Nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching geopend

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Werken naar talent

Branches

Alle branches
Derde ronde Implementatie- en opschalingscoaching geopend, dien nu in!

Doel regeling
De regeling Implementatie- en opschalingscoaching is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg.

In de derde ronde is 1,1 miljoen euro beschikbaar en per aanvrager maximaal 5.000 euro inclusief eventueel verschuldigde btw met een maximale looptijd van vier maanden.

Doelgroep uitgebreid
De regeling kan nu ook aangevraagd worden door gemeenten en gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD ’en).  Naast deze nieuwe doelgroep blijft de regeling uiteraard ook beschikbaar voor aanbieders van zorg en/of ondersteuning vallend onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet. Ook zorginnovatoren kunnen een aanvraag indienen, maar zij moeten dit wel doen in samenwerking met een zorgaanbieder, gemeente of GGD.

Geïnteresseerd?
De regeling is nu geopend voor aanvragen. Deze kan je indienen tot uiterlijk woensdag 25 februari, 14:00 uur. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Mocht het budget voor de uiterste deadline van woensdag 25 februari (14:00 uur) bereikt zijn, dan sluit de oproep vroegtijdig. Je zult dan moeten wachten tot de volgende ronde. Alle voorwaarden voor indiening zijn terug te vinden in de subsidieoproep.

Heb je al eerder een aanvraag ingediend bij vorige rondes en wil je opnieuw een traject starten? Leuk, dan weet je wat je kan verwachten! Houd er wel rekening mee dat elke ronde een eigen aanvraagformulier heeft. Je kunt dus niet het formulier van vorige rondes hergebruiken

Om snel te kunnen starten met het coaching traject kan je als aanvrager al een aantal zaken voorbereiden. Hieronder wat tips namens Zorg voor innoveren:

  • Zoek je coach! Als aanvrager selecteer je zelf een coach waarvan je denkt dat die jou goed verder kan helpen. Bedenk dus goed wat voor vraagstuk je wilt aanpakken met de coach en ga alvast op zoek.
  • Bij de subsidieaanvraag dien je een offerte van de coach te overhandigen. Vraag deze alvast op bij de door jou gekozen coach. Let op, de offerte moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De offerte mag maximaal 2 pagina’s lang zijn, en vermeld het uurtarief en de totaalprijs incl. BTW. De overige voorwaarden lees je vanaf 6 januari in de subsidieoproep.
  • Heb je al eerder een aanvraag ingediend bij vorige rondes en wil je opnieuw een traject starten? Leuk, dan weet je wat je kan verwachten! Hou er wel rekening mee dat elke ronde een eigen aanvraagformulier heeft. Je kunt dus niet het formulier van vorige rondes hergebruiken.
  • Bij de aanvraag moet je ook een Verklaring de-minimissteun aanleveren. Hiermee verklaart jouw organisatie dat het plafond voor de-minimissteun nog niet is bereikt. Onderzoek alvast of je onder dit plafond zit. Kijk hier alvast hoe de Verklaring de-minimissteun eruit ziet en lees de toelichting.
  • Wil je inspiratie opdoen voor jouw aanvraag? Hier lees je de publiekssamenvattingen van aanvragers die je voor zijn gegaan.

Kijk voor de meest gestelde vragen op de FAQ pagina voor Implementatie- en opschalingscoaching.
Ook interessant: Hier lees je de publiekssamenvattingen van aanvragers die jou voor zijn gegaan.

Tekst en afbeelding: Zorg voor Innoveren

Subsidieoproep Implementatie- en opschalingscoaching (ronde 3)

Naar de oproep

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer