Nieuws
maandag 30 december 2019

Koplopergesprek: Nieuwe medewerkers ‘maken’ – van oude

Thema's

Beperken uitstroom Leven lang ontwikkelen Werken naar talent

Branches

Ouderenzorg

Op 2 december 2019 ging het Actie Leer Netwerk in gesprek met diverse Koplopers. Bij Aafje Thuiszorg worden instromers sinds dit jaar begeleid op een Ontwikkelafdeling om vervolgens elders in de organisatie aan de slag te kunnen. Dat werkt. Aan het woord is Tineke de Visser van Aafje Thuiszorg.

“Er zijn veel mensen met een zorgdiploma, maar zonder – of met te weinig – werkervaring. Bijvoorbeeld omdat ze zijn gaan werken in een andere sector: onderwijs, kinderopvang, bij mensen thuis… die groep proberen wij weer de zorg in te krijgen. Onder het motto: als je ze niet kunt vinden, moet je ze maken.

We werven via meet & greets en advertenties. Sinds begin 2019 krijgen de instromers een plek op de Ontwikkelafdeling. Hier werken dertien vaste, ervaren medewerkers en is ruimte voor twintig Ontwikkelkandidaten. Bovenop de formatie dus. Iedereen krijgt een eigen persoonlijk ontwikkelplan en persoonlijk activiteitenplan. Dat doen we op alle niveaus: van verzorgende tot niveau vijf.

Na een inwerkperiode van twee weken kunnen ze een half jaar op de afdeling blijven. Maar uiteindelijk zullen ze ergens anders bij Aafje aan de slag gaan. We leveren ze af als full package. Daarna laten we ze niet los. Na een maand hebben we nog contact. Aandacht is volgens mij een van de belangrijkste factoren om mensen succesvol in een organisatie te laten blijven. De aanpak werkt. Er was een wachtlijst
en we willen nu een extra Ontwikkelafdeling openen.”

Tineke de Visser - Aafje Thuiszorg - ontwikkelafdeling - Actie Leer NetwerkTineke de Visser, Aafje Thuiszorg

Lees meer over deze Koploper

Actie Leer Netwerk Dag 2019

Op de Actie Leer Netwerk Dag zijn veel verhalen verzameld en gebundeld in speciale digitale magazines. Dit artikel komt uit Leer 1. Download het hele magazine en lees meer!
Download Leer 1

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer