Nieuws
donderdag 28 januari 2021

Meer zeggenschap op de werkvloer met Merkbaar Beter

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Alle branches

Merkbaar Beter brengt een nieuw portfolio van interventies om te zorgen dat zorgmedewerkers een merkbare verbetering ervaren op het gebied van zeggenschap, werkplezier en gezond werken.

Merkbaar Beter is een samenwerking van CNV Zorg & Welzijn en V&VN om personeel in de zorg te behouden. Zorgmedewerkers worden actief betrokken bij het oplossen van knelpunten in hun werk. Het doel is dat zij op korte termijn een merkbare verbetering ervaren op het gebied van zeggenschap, werkplezier en gezond werken.

Slimme oplossingen

CNV Zorg & Welzijn en V&VN zijn verenigingen van medewerkers in zorg en welzijn. Wij weten als geen ander hoe we medewerkers en medezeggenschapsorganen kunnen betrekken bij slimme en effectieve oplossingen. Medewerkers zullen sneller verbetering ervaren waardoor ook hun werkplezier toeneemt en werkdruk, verzuim en verloop afnemen.

Helder en actueel

Omdat elke organisatie anders is, bieden wij maatwerk. We bekijken per organisatie welke knelpunten er zijn. Dit doen we door in gesprek te gaan met zorgmedewerkers, medezeggenschapsorganen, HR en werkgevers. Daarnaast bieden wij een helder en actueel overzicht van bestaande interventies die bijdragen aan het behoud van personeel. Hierdoor kan de werkgever samen met de zorgmedewerkers een keuze maken voor een geschikte interventie. Na afloop kijken we samen of er merkbaar verbetering wordt ervaren.

De gesprekken, dialoogsessies en het advies zijn gratis. Alleen aan de gekozen interventie kunnen kosten verbonden zijn.

Interesse?

Wil jij ook een merkbare verbetering op het gebied van zeggenschap, werkplezier en gezond werken in jouw organisatie? Kijk voor meer informatie of het aanvragen van een informatiegesprek op www.merkbaarbeter.nl of stuur een mail naar Lotte Freyee: l.freyee@cnv.nl

Meer zeggenschap op de werkvloer met Merkbaar Beter

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Annet de Lange: De weg naar Modern Werkgeverschap

In deze blog, die ook op skipr.nl is verschenen, vat Annet de Lange, ambassadeur Gezond Werken, de relevante pijnpunten samen die in de adviesrapporten van comissie Werken in de Zorg staan. Over "Anders besturen versus b...

Lees meer
Koploper
Talentgericht werven zonder vacatures: Tag een Topper!

Kan je talentgericht werven zonder vacatures? Zorgorganisatie Onder de Bomen uit Nijmegen doet het en met succes! Lees over dit Koploperinitiatief en over hun actie: Tag een Topper!

Lees meer
Handreikingen
Organiseren van online bijeenkomsten voor ‘dummies’

Download de handreiking 'Organiseren voor online bijeenkomsten': een handboek voor ‘dummies’ waar misschien ook de ‘ervaren’ organisatoren tips uit kunnen halen. Met uitleg en hulpmiddelen om te komen tot een suc...

Lees meer