Nieuws
maandag 2 september 2019

Koploperbijeenkomsten najaar 2019 – Actie Leer Netwerk

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Heb jij interesse in arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn en wil je inspiratie opdoen? Kom dan op 23 oktober of 4 november naar één van de Koploperbijeenkomsten van het Actie Leer Netwerk. De bijeenkomsten staan in het teken van kennisdeling en leren van goede voorbeelden. Daarnaast kun je kennismaken met nieuwe Koplopers, met elkaar van gedachten wisselen en netwerken met andere vernieuwers.

Neem een kijkje in de keuken

Net als bij de bijeenkomsten in juni is het ministerie van VWS op beide dagen aanwezig om nieuwe Koplopers welkom te heten bij het Koplopernetwerk. Tijdens afzonderlijke sessies geven de kersvers benoemde Koplopers tekst en uitleg over hun initiatieven. Een mooie kans om een kijkje in de keuken te nemen en inspiratie op te doen. Ook kun je meer te weten komen over het doorlopen proces. Tijdens de zogenoemde Koploperreis gaan de Koplopers in op hoe ze het initiatief hebben weten te realiseren. Onder andere vertellen zij welke uitdaging ze probeerden op te lossen. Wat was de gekozen strategie? Welke oplossing hadden ze voor ogen? Wat waren de knelpunten en succesfactoren? Maar ook hoe ze deze hebben weten te benutten?

Pitches 23 oktober

Op 23 oktober kun je kennis maken met de volgende nieuwe Koplopers: Stichting Waardeburgh, Activiteitenondersteuner; Het Laar, MBO-Zorg Innovatie Netwerk (ZIN);  De Riethorst Stromenland Thebe, Volckaert, Prisma, Avans Hogeschool, Curio met Brabant+; SDW en S&L Zorg Samen zijn we onbeperkt ; BrabantZorg, Lefgozers ; St. Annazorggroep, Werkgeluk ; Van Neynsel, Laverhof en Sint-Jozefoord Dweilen met de kraan dicht ;Tantelouise, Zo doen we dat bij tanteLouise ; Sterk Huis, Post-hbo leergang Jeugdprofessional; Philadelphia Zorg, Geluk en werkplezier.

Tijdens de bijeenkomst heet Geert Jan Buisman van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  de nieuwe Koplopers welkom bij het Koplopernetwerk. 

Pitches 4 november

Op 4 november kun je kennis maken met de volgende nieuwe Koplopers: ROC Midden Nederland, Zorglab ; Spaarne Gasthuis, Gezonde werkroosters ; Dulon college, Gepersionaliseerd Leren ;  Disofa, Disofa ; Oranjeborg, Zorg opleiding op maat ; Tintengroep en Noorderpoort, K@ns ; Digivaardig , ‘sHeeren Loo met ECP en Utrechtzorg ; Laurens en Calibri Advis, Welslagen; Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk, CJG Groeit op; Laurens en Calibris Advies, WelSlagen; Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk, CJG GroeitOp.

Tijdens de bijeenkomst heet Geert Jan Buisman van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  de nieuwe Koplopers welkom bij het Koplopernetwerk. 

Voor wie zijn deze bijeenkomsten interessant?

  • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
  • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR professionals;
  • RAAT projectleiders en vertegenwoordigers van relevante branche organisaties;
  • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Ont-moeten bij de SER | Ontwikkeling Telt Festival

Actie Leer Netwerk was aanwezig bij het Ontwikkeling Telt Festival van de SER week. Lees hier een kort verslag over onze sessie: 'Hoe begeleid je statushouders, drop-outs en mensen met een uitkering naar een baan in zorg...

Lees meer
Falend Vooruit
Falend Vooruit met Niels Bloembergen: (Zorg)innovator voor de Friese Jeugdzorg Online

Niels Bloembergen vertelt in de Falend Vooruit podcast over de heldere stappen die je kunt zetten om erachter te komen of jouw idee echt een goed idee is.

Lees meer
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: Het houvast van structuur (artikel 3/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit derde artikel gaan we in op het houvast van structuur.

Lees meer