Nieuws
dinsdag 5 april 2022

Koploperbijeenkomst: Arbeidsinnovatie

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches

Dinsdag 5 april 2022 vond er weer een nieuwe Koploperbijeenkomst plaats! Dit keer met het thema arbeidsinnovatie, in de breedste zin van het woord: van technologische innovatie tot het anders inrichten van zorgprocessen. De Koplopers Laura Steman (Harm’s Escape Room), Robert Thijssen (Dolce Vita) en Maarten Wetterauw (Molendrift) vertelden over hun Koploperinitiatief, de aanpak, de samenwerking, de geleerde lessen en de resultaten op de werkvloer. Welke impact heeft hun aanpak gemaakt? Maar vooral: wat zijn zij onderweg tegen gekomen? Tot slot werden tijdens de bijeenkomst 4 nieuwe Koplopers benoemd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Marit Elenbaas was aanwezig als Hoofd Arbeidsmarkt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ze is blij om wederom te kunnen bijdragen, en mooie initiatieven te belonen. “Deze bijeenkomsten zijn altijd een mooie manier om te zien hoe de brug naar de praktijk wordt geslagen.”

Inspirerende Koplopers

Drie eerder benoemde Koplopers deelden onder leiding van Marit Elenbaas hun verhaal met alle aanwezigen:

Maarten Wetterauw van Koploper De Humane Organisatie: Bij GGZ Molendrift is iedereen eigenaar

Bij de geestelijke gezondheidszorginstelling Molendrift uit Groningen hebben ze geen moeite om zorgmedewerkers te vinden of te behouden. Zij hebben zelfs sinds de oprichting in 1988 nog nooit een vacature geplaatst. Bovendien is er een ziekteverloop van 3%, een verloop van slechts 2% en minder dan 1% drop-outs. Hoe dat komt? Door te werken vanuit twee kernwaarden. Help de cliënten zoals je zelf geholpen wilt worden en behandel je collega’s zoals je zelf behandeld wilt worden. “Je zit de helft van je leven op je werk, dan moet je daar ook met plezier naartoe gaan,” stelt Maarten Wetterauw. “Het draait voor werknemers om kennisontwikkeling, goede begeleiding en plezier in de taken.Je wil niet ingekaderd worden door allemaal regels.” Daarnaast krijgt iedere werknemer na één jaar in dienst vijf aandelen in Molendrift. En ja, ook de werkplekbeheerder, de schoonmaker en het secretariaat. Iedereen is dus eigenaar, letterlijk.

Robert Thijssen van Koploper Dolce Vita: Datagedreven optimalisatie voor de ouderenzorg 

Robert Thijssen start met een hoop ‘Wat als?’-vragen. Wat als je zorgpersoneel tussen de 10 en 20% van de tijd kwijt is aan het wegwerken van een wachtlijst? Wat als een derde van je personeel stress ervaart? Wat als werknemers aangeven niet toe te komen aan ‘het echte werk’? Dat is allemaal een probleem, maar nu door naar het positieve: Wat nu als we van tevoren weten of een investering gaat lonen? En wat als we dat kunnen oplossen? In een samenwerkingsverband van 4 Amsterdamse organisaties met Sigra pakt Dolce Vita knelpunten aan in de zorglogistiek rondom kwetsbare ouderen met behulp van een datagedreven systeem. Dit systeem maakt de structuren en inefficiënties in het huidige systeem inzichtelijk, en kan voorspellingen doen voor de zorgsector op basis van ‘Wat als?’-scenario’s. 

Laura Steman van Impactmakerprijs 2021 genomineerde Harm’s Escape Room

In 2019 kreeg regionaal projectleider Laura Steeman de opdracht om 3 tot 5 nieuwe technologieën te ontdekken en verspreiden in de regio’s. Wat bleek? Veel technologie is er al lang, maar staat in de kast. Door een gebrek aan kennis, aan ondersteuning binnen de organisatie en aan communicatie (welke technologieën zijn er, en hoe gebruik je ze) werd dit nauwelijks gebruikt. Dat kon anders! De Escape Room maakt zorgtechnologie écht levend en actueel. Zorgmedewerkers stappen in de escape room in de woonkamer van ‘Harm’. Niet om te ontsnappen, maar om te achterhalen waarom deze denkbeeldige cliënt in paniek is. Hoe? Door middel van het oplossen van puzzels, vragen en een sterk staaltje teamwork. Zo leren de medewerkers door middel van technologie hoe je echt warme, persoonsgerichte zorg kunt leveren. “We moeten niet nog harder werken, maar slimmer werken. Dat kan door middel van technologie,” aldus Laura Steeman.

De deelnemers van de Koploperbijeenkomst namen vervolgens deel aan een van de drie breakout-rooms, om het hemd van het lijf te vragen van deze Koplopers.

Marit Elenbaas benoemt nieuwe Koplopers

Tijdens de bijeenkomst werden er ook vier nieuwe Koplopers benoemd: vier nieuwe goede praktijkvoorbeelden van innovatieve arbeidsmarktinitiatieven waarin concrete resultaten zijn geboekt bij de aanpak van het personeelstekort.

Leerhuis Silverein: Praktijkgestuurd opleiden in de ouderenzorg

MBO Amersfoort en Baarnse ouderenzorgorganisatie Silverein zijn in 2019 gestart met een onderwijsbedrijf: het Leerhuis Silverein. Met deze co-creatie worden BOL-studenten praktijkgestuurd opgeleid. Manuela Koops-Van Halteren vertelt namens MBO Amersfoort over dit initiatief. “Het is echt gestart met een gezamenlijke droom. We hebben uitgesproken wat wij heel graag zouden willen: van  en met elkaar leren. Van daaruit zijn we heel laagdrempelig begonnen met koffiemomenten om ideeën uit te wisselen, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot Leerhuis Silverein.” Het initiatief draagt bij aan het terugdringen van de personeelstekorten binnen Silverein. De studenten (bij Leerhuis Silverein ‘Collega’s in opleiding’ genoemd) krijgen snel hun beroepsbeeld helder voor ogen, waardoor ze eerder verantwoordelijkheid en regie nemen. Het initiatief is begonnen in 2019, en recent zijn de eerste zes collega’s in opleiding afgestudeerd. Er wordt momenteel gekeken naar een passende mooie baan bij Silverein voor deze geslaagden.

Karakter: Meer instroom en behoud door samenwerking over de grens

Karakter werkt sinds 2017 samen met Duitse kinder- en jeugdpsychiatrische klinieken om kennis, expertise en personeel uit te wisselen. “We zijn echt begonnen vanuit nieuwsgierigheid,” vertelt Hans van Geenhuizen, directeur van Karakter. “Daarnaast worden wij en onze partners dankzij de internationale werkervaringen ook als werkgevers interessanter om in opleiding te gaan, te komen werken en te blijven werken.” Inmiddels is een volwaardige duurzame samenwerking ontstaan en zijn de ervaringen leerzaam voor andere (grens)regio’s. Een terechte Koploper!

Koploperbijeenkomst 5 april Arbeidsinnovatie

RITZ: Samen sterk in een krappe arbeidsmarkt

Bij een constant groeiende zorgvraag en een steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het van belang om innovatief te blijven denken. Dat hebben de ouderenzorgorganisaties Thebe, De Wever, Zorgcentrum St. Franciscus en Mijzo gedaan met het digitale platform RITZ, wat staat voor Regionale Inzet Tijdelijke Zorg. Met dit platform is er een mogelijkheid tot het uitwisselen van personeel, waardoor openstaande diensten eenvoudiger kunnen worden ingevuld. “Dit doen onze werknemers allemaal boven de uren die ze al doen binnen hun huidige contract,” vertelt Mijke Aarnoudse, projectleider RITZ. “Door middel van een app kunnen ze makkelijk zelf hun extra diensten inplannen en hierover de regie nemen”. Inmiddels doen er al meer dan 30 locaties mee, en staat een verdere uitbreiding al op de planning voor de komende jaren. 

Harm’s Escape Room: Over zorgtechnologie leren door te ervaren

Volgens Technologie voor Warme Zorg (TVWZ) – onderdeel van Samen voor Sallandse Zorg – is het zelf ervaren van de technologie de beste manier om te leren. Daarom hebben zij in samenwerking met verschillende VVT-, VG- en GGZ-organisaties uit regio Midden IJssel, Harm’s Escape Room ontwikkeld. De Escape Room bootst een realistisch scenario na waarin de zorgmedewerkers spelenderwijs leren omgaan met nieuwe zorgtechnologie. Het is leuk, laagdrempelig én maakt hun werk in de toekomst gemakkelijker. Ook de deelnemers zijn tevreden: 97% van de deelnemers zou de training aanraden bij collega’s.

Heb je deze Koploperbijeenkomst gemist?

Niet getreurd! Er staan nog genoeg inspirerende evenementen op de agenda bij het Actie Leer Netwerk.

Op de hoogte blijven van volgende bijeenkomsten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang een dosis inspiratie

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Falend Vooruit
Universitair docent Gustaaf Bos: Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten

Gustaaf Bos, universitair docent, vertelt in deze Falend Vooruit podcast over Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten.

Lees meer
Blog
Impactmaker vertelt: Wilma van der Leeuw van Conforte Innovatielab

Een interview met impactmaker Wilma van der Leeuw van Koploperinitiatief Conforte Innovatielab. Lees over de beweging en impact.

Lees meer
Nieuws
Subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 opnieuw opgestart

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op.

Lees meer