Nieuws
woensdag 18 mei 2022

Kamerbrief Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Minister Conny Helder heeft met een Kamerbrief de Tweede Kamer geïnformeerd over de hoofdlijnen van programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg. Daarin komt onder andere naar voren dat de zorg anders georganiseerd moet worden. De continue stijging van het aantal mensen dat in de zorg werkt, is niet meer houdbaar.

1 op de 4 medewerkers van de beroepsbevolking in de zorg in 2040?

“Duidelijk is dat als we niets doen, de tekorten op de arbeidsmarkt in de zorg – evenals in andere sectoren – de komende jaren alleen maar groter zullen worden. Dat vraagt om een Rijksbrede aanpak”, schrijft Conny Helder. Op dit moment werkt een op de zes werknemers van de beroepsbevolking in de zorg. In 2040 zou dit al 1 op de 4 moeten zijn. Dat betekent dat het aantal medewerkers in de zorg van ongeveer 1,5 mln. naar ongeveer 2,4 mln. zal stijgen. Die groei moet eruit, vindt het kabinet.

Investeren in behoud en innovatie

In plaats daarvan moet er meer geïnvesteerd worden in het voor de zorg behouden van zorgmedewerkers, leven lang ontwikkelen, het opschalen van technologische en sociale innovaties en in zeggenschap. “Als we nu niets doen, dan lopen we het risico dat de kwaliteit en de toegankelijkheid van zorg wordt uitgehold”, aldus Conny Helder.

Download hieronder de Kamerbrief.

Bron: Skipr

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer