Nieuws
woensdag 2 juni 2021

Kamerbrief steun- en herstelpakket

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Ministers Blok, Hoekstra en Koolmees en staatssecretarissen Keijzer en Vijlbrief hebben op 27 mei de Kamerbrief steun- en herstelpakket 3e kwartaal 2021 uitgestuurd. In het pakket staat onder andere dat de tijdelijke maatregel om zorgpersoneel – vrijgesteld van btw- uit te lenen wordt verlengd tot 1 oktober 2021.

Verlenging toegezegd

Deze mogelijkheid wordt in paragraaf 3.6 (blz 19) in de Kamerbrief toegezegd, download deze onderaan dit bericht. Eerder zou deze regeling tot 30 juni 2021 gelden, maar wordt nu dus verlengd. De Staatssecretaris van Financiën zal de goedkeuring nog formeel vastleggen. Er wordt ervan uitgegaan dat de voorwaarden gelijk blijven aan de huidige regeling (zie Staatscourant 9a.1 op blz. 16).

Ook horecapersoneel kan uitgeleend worden binnen de regeling

Het uitlenen van zorgpersoneel kan vrijgesteld van btw plaatsvinden als voldaan is aan de voorwaarden uit het fiscale besluit 2018. Een andere mogelijkheid is om zorgpersoneel – vrijgesteld van btw – uit te lenen op grond van de noodmaatregelen rond corona. Het zorgpersoneel hoeft niet specifiek met coronapatiënten te werken. Ook hoeft het niet zo te zijn dat twee zorginstellingen aan elkaar uitlenen, een uitleen van horecapersoneel aan de zorg is ook mogelijk in de regeling, mits aan de overige voorwaarden is voldaan.

Downloads

Kamerbrief

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
MBOHup: Een zetje in de zorg

Niet taal- en digitaal vaardig maar toch een duurzame loopbaan in de zorg? Kandidaten van Koploper MBOHup krijgen deze kans, bijvoorbeeld als GGD preventiemedewerker.

Lees meer
Falend Vooruit
Strategisch innovator Joël Bax: Het WOW-moment voorbij

Joël Bax vertelt in de Falend Vooruit podcast over een op papier strategisch, creatief en methodisch sterk plan. "Maar wanneer gaan we starten", was de vraag.

Lees meer
Blog
Aukje Nauta: Theatervoorstelling maakt werk(on)geluk bespreekbaar

In deze blog van Aukje Nauta, ambassadeur Beperken Uitstroom, vol lof over de theatervoorstelling 'De Hartkamers van Eva'.

Lees meer