Nieuws
woensdag 6 juli 2022

Kamerbrief Aanpak Arbeidsmarktkrapte (Min SZW)

Thema's

Arbeidsinnovatie Gezond werken Meer uren werken

Branches

Alle branches

Op 24 juni is de Kamerbrief ‘Aanpak Arbeidsmarktkrapte’ verschenen vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheidd. In bijgevoegde brief licht SZW de ‘Aanpak Arbeidsmarktkrapte’ toe aan de hand van zes maatregelen (ook wel acties genoemd):

  1. Stimuleren van technologie- en procesinnovatie
  2. Inzet op arbeidsaanbod
  3. Verbeteren van de match
  4. Stimuleren van meer uren werken
  5. Inzet op leven lang ontwikkelen
  6. Verbeteren aansluiting initieel onderwijs en arbeidsmarkt

Per maatregel noemt SZW wat er al aan programma’s en initiatieven loopt en wat er nog (extra of anders) ondernomen zal worden. Ze verwijzen ook naar een aantal volgende kamerbrieven en extra informatie en wanneer de Tweede Kamer dit kan verwachten. Een aantal daarvan zijn inmiddels binnengekomen. Vanuit RegioPlus streven we ernaar om de verschillende brieven met elkaar in verband te brengen en de regio’s over de belangrijke zaken te informeren (ook in relatie tot het debat arbeidsmarktbeleid in de zorg van 6 juli).

In de brief is ook aandacht voor welke rol de overheid voor zichzelf ziet, maar staat ook een duidelijke oproep omschreven naar werkgevers, (potentiële) werkenden en het onderwijs.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Vernieuwend Werken in de Zorg: Vernieuwen en leren

Verbeterideeën afkomstig van de werkvloer in goede banen begeleiden en in praktijk brengen: dat is wat het initiatief Vernieuwend Werken in de Zorg probeert te doen. Lees hier meer over dit Koploper-initiatief.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer