Nieuws
maandag 5 juli 2021

Meld je aan voor de Impactmakerprijs 2021

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

De Impactmakerprijs is terug! Heeft jouw organisatie projecten of initiatieven opgezet om het personeelstekort in zorg en welzijn terug te dringen? De inschrijving is inmiddels gesloten.

Impactmakerprijs 2021

Met het uitreiken van deze prijs voor het meest inspirerende en impactvolle arbeidsmarktproject van 2021 in zorg en welzijn, eren het ministerie van VWS, RegioPlus, V&VN en Actie Leer Netwerk jullie initiatief. Deze organisatoren delen de behaalde successen als goed voorbeeld met de gehele sector. De inschrijving is inmiddels gesloten. De genomineerden ontvangen binnenkort bericht.

Impactmakerprijs 2021

Hoe word je dé Impactmaker van 2021?

Elke zorg- en welzijnsorganisatie die dit jaar een positieve bijdrage levert aan het terugdringen van de personeelstekorten maakt kans. Het is belangrijk dat er echte, structurele verbeteringen op of voor de werkvloer zijn ontstaan. Daarnaast ook dat je voorbeeld goed vertaalbaar is naar andere zorg- en welzijnsorganisaties. Bekijk de andere criteria en voorwaarden.

Aanmoedigingsprijs voor de Bewegingmaker van 2021

Naast de Impactmakerprijs wordt dit jaar ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan de organisatie die de meeste beweging op de werkvloer heeft gecreëerd om het personeelstekort aan te pakken. En wiens initiatief de meeste potentie heeft om impact te maken voor een gezondere arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Met deze extra prijs willen de organisatoren recht doen aan alle inspanning, want door corona was niet altijd ruimte om het maximale effect op de werkvloer te behalen om de personeelstekorten terug te dringen. De jury zal maximaal tien inzendingen nomineren. Onder andere het publiek van het Impactsymposium 2021 kan tijdens de finale op 2 december 2021 stemmen op de organisatie die deze aanmoedigingsprijs krijgt uitgereikt. Dus is er in jouw organisatie beweging tot stand gekomen en zijn jullie daar trots op? Meld je aan voor de Impactmakerprijs 2021!

Jury

De jury staat onder voorzitterschap van Silvia van Gaal van Jeugdbescherming West, de winnaar van de Impactmakerprijs 2020. In de jury zitten:

  • Silvia van Gaal, organisatiecoach Jeugdbescherming West;
  • Edwin ten Holte, Raad van Bestuur RIBW Nijmegen & Rivierenland en Raad van Commissarissen RegioPlus;
  • Bianca Buurman, voorzitter V&VN;
  • Paul Rullmann, commissie Werken in de Zorg;
  • Aukja Nauta, Ambassadeur Actie Leer Netwerk;
  • Vertegenwoordiging van het ministerie van VWS.

Initiatiefnemers

De organisatoren van de Impactmakerprijs 2021 zijn het ministerie van VWS, Actie Leer Netwerk, RegioPlus en V&VN. VWS werkt met het actieprogramma Werken in de Zorg aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Actie Leer Netwerk ondersteunt het actieprogramma Werken in de Zorg. De aangesloten regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus hebben als missie het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn. Dit jaar is V&VN toegetreden tot de organisatie van deze prijs, die vorig jaar voor het eerst is uitgereikt. V&VN is met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. De initiatiefnemers organiseren deze prijs vanuit hun gezamenlijke inspanningen om nu en in de toekomst voldoende tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn te hebben.

Ga voor meer informatie naar onze Impactmakerprijs-pagina of neem contact op met Lieke Lange via l.lange@actieleernetwerk.nl.

De impactmakerprijs 2021 winnen? Meld je aan!

Heeft jouw organisatie een project of initiatief opgezet om het personeelstekort terug te dringen? Hebben jullie een succesvolle arbeidsmarktaanpak, ondanks de coronacrisis of misschien juist dankzij de druk ontstaan door COVID-19? Meld je dan aan voor 1 november 2021.
Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer