Nieuws
dinsdag 13 juli 2021

Deelnemen aan de HPP Bootcamp over contractuitbreiding

Thema's

Meer uren werken

Branches

Alle branches

Op 10 september 2021 gaat Het Potentieel Pakken van start met de tweede editie van de HPP Bootcamp. De gratis bootcamp is bedoeld voor zorginstellingen die aan de slag willen met het thema contractuitbreiding. Omdat ze grotere contracten zien als oplossing voor bijvoorbeeld openstaande vacatures en de hoge inzet van PNIL of omdat ze de voordelen van grotere contracten zien voor hun medewerkers en cliënten.

De HPP Bootcamp helpt zorgorganisaties zelf aan de slag te gaan met concrete interventies om grotere contracten mogelijk te maken. Volgens Actie Leer Netwerk ambassadeur Wieteke Graven belangrijk, want als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, zouden de personeelstekorten in de sector in theorie zijn opgelost. De bootcamp kan ook een mooie eerste kennismaking zijn met het HPP denken, bijvoorbeeld voor organisaties die interesse hebben in een traject met volledige support van een HPP-team.

Programma

Over een periode van 3 maanden worden deelnemers meegenomen door 6 interactieve workshops, waarin iedere keer een ander onderdeel van de HPP-aanpak aan bod komt.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Workshop 1 (10 september 10.00 – 12.00 uur): Een kijkje in de keuken, kennismaken met de HPP-aanpak en inzichten;
  • Workshop 2 (24 september 10.00 – 11.30 uur): De feiten op tafel, waarde potentieel & belemmeringen voor jouw organisatie;
  • Workshop 3 (8 oktober 10.00 – 11.30 uur): Van hoofd naar hart, het enthousiasmeren van de organisatie over contractuitbreiding;
  • Workshop 4 (29 oktober 10.00 – 11.30 uur): Grotere contracten met een prettig rooster – hoe doe je dat?;
  • Workshop 5 (12 november 10.00 – 11.30 uur): Van potentieel op papier naar impact in de praktijk;
  • Workshop 6 (26 november 10.00 – 11.30 uur): Hoe nu verder? Plan, tips en vervolgstappen.

Voorafgaand aan de eerste workshop ontvang je als deelnemer een werkboek dat je op basis van de workshops op maat gaat maken voor jouw eigen organisatie. Daarnaast krijg je ook toegang tot een selectie handige HPP-materialen op een besloten portaal.

Wie neemt deel vanuit jouw instelling?

Vanuit jouw instelling woont een vaste deelnemer alle workshops bij. Dit kan een (senior) HR-medewerker, een manager of iemands anders die zich binnen de organisatie bezighoudt met dit onderwerp zijn. Daarnaast kunnen per workshops extra specialisten worden uitgenodigd om aan te sluiten, bijvoorbeeld op het gebied van roostering, communicatie of HR.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Er is plaats voor maximaal 10 zorginstellingen. Schrijf je dus snel in! Aan de Bootcamp zijn geen kosten verbonden.

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via info@hetpotentieelpakken.nl.

Download de flyer

Alle informatie over de HPP-Bootcamp is samengevat op een flyer. Download deze hieronder.
Download flyer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer