Nieuws
dinsdag 22 oktober 2019

Help mee om cliënten en medewerkers in zorg en welzijn te ontroeren en te laten genieten!

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Samen luisteren is leuker dan alleen. Vooral als het om heel mooie muziek gaat.

Stichting Appeltaartconcerten organiseert appeltaart- en huiskamerconcerten met klassieke muziek voor zieke en gezonde ouderen, mantelzorgers, wijkbewoners en andere liefhebbers van klassieke muziek en appeltaart. De appeltaart in de pauze staat symbool voor het laagdrempelige, warme karakter van de concerten. De concerten worden uitgevoerd door gedreven, bezielde musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Kamerkoor en de Nationale Opera.

Huiskamerconcerten

De appeltaartconcerten in ouderenzorginstellingen in het hele land zijn openbaar en gratis toegankelijk. Wijkbewoners, zieke en gezonde mensen luisteren samen. Dit maakt de concerten een ‘bijzonder prettig sociaal gebeuren’.  De huiskamerconcerten voor ouderen met dementie zijn besloten. De ouderen met dementie reageren zeer uiteenlopend op de muziek, maar meestal zeer positief. Het is een intense ervaring voor zowel de luisteraars, de medewerkers als de musici. Een hoogtepunt van de week voor veel ouderen. De concerten worden gegeven in de huiskamer van een gesloten afdeling. Hoewel deze concerten weer snel vergeten zijn kan een musicus zich nauwelijks zinvoller werk voorstellen.

Actie Leer Netwerkdag

Het Actie Leer Netwerk biedt de bezoekers van de Actie Leer Netwerkdag 2019 dit evenement aan met het doel kennis te delen en te netwerken. Deze dag is gratis toegankelijk. Dat betekent natuurlijk niet dat de organisatie van dit evenement geen geld kost. En dat het daarom des te vervelender is, als bezoekers die zich hebben aangemeld, zich niet afmelden. Dus heb je je aangemeld, maar kun je onverhoopt toch niet komen? Meld je dan zo snel mogelijk maar uiterlijk vrijdag 29 november af op dag@actieleernetwerk.nl. Het Actie Leer Netwerk stuurt deelnemers die niet in de gelegenheid zijn geweest zich af te melden een Tikkie om een donatie te doen aan Stichting appeltaartconcerten om meer muziek mogelijk te maken in zorg en welzijn. Muziek is een taal die iedereen begrijpt. De bezoekers van de Actie Leer Netwerk Dag 2019 kunnen genieten van een appeltaartconcert en zij kunnen natuurlijk ook een donatie doen.

Maak kennis op de Actie Leer Netwerk Dag

Maak op 2 december kennis met Stichting Appeltaartconcerten tijdens de Actie Leer Netwerk Dag . Meld je snel aan!
Bekijk het programma en schrijf je in

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Vernieuwend Werken in de Zorg: Vernieuwen en leren

Verbeterideeën afkomstig van de werkvloer in goede banen begeleiden en in praktijk brengen: dat is wat het initiatief Vernieuwend Werken in de Zorg probeert te doen. Lees hier meer over dit Koploper-initiatief.

Lees meer
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer