Nieuws
maandag 16 september 2019

Eerste bijeenkomst Ambassadeursnetwerk

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Op 10 september was het Ambassadeursnetwerk van het Actie Leer Netwerk voor het eerst officieel bij elkaar. Tijdens deze inhoudelijke bijeenkomst bespraken de ambassadeurs de ambities op de verschillende thema’s met vertegenwoordigers van het ministerie van VWS en het Actie Leer Netwerk. Er staan al de nodige activiteiten op de agenda. De komende tijd krijgt deze agenda verder vorm. In de tussentijd gaan de ambassadeurs al aan de slag met het inspireren van zorg- en welzijnsorganisaties die zich bezig houden met arbeidsmarktvernieuwing.

Wat kun je verwachten?

Tot nu toe zijn er voor vier van de thema’s van het Actie Leer Netwerk Ambassadeurs benoemd. Marc van der Meer op het thema leven lang ontwikkelen, Peter van Lieshout op het thema werken naar talent, Annet de Lange op het thema gezond werken en Lea Bouwmeester op het thema arbeidsinnovatie. Het Ambassadeursnetwerk gaat onder andere aan de slag met inhoudelijke kennisdeling via themabijeenkomsten, webinars en podcasts. Daarnaast leggen de ambassadeurs verbindingen naar andere relevante netwerken. Om zo de deur voor lerend samenwerken te openen en gebruik te maken van goede voorbeelden of kennis uit andere branches of sectoren. Uiteraard zoeken de ambassadeurs ook de verbinding met Koplopers op hun thema.

Maandelijkse blogs

Om je te inspireren publiceert het Actie Leer Netwerk elke maand een prikkelende blog van de hand van één van de ambassadeurs. Zo schreef Lea Bouwmeester in haar eerste blog over hoe belangrijk het ‘juiste te leren op juiste plek en moment’ is om de kansen van digitale ondersteuning in de zorg verder te brengen dan alleen een belofte. Annet de Lange heeft het stokje overgenomen en heeft het  in haar blog over de rol van ‘zelfleiderschap en reflectief leren bij gezond werken en vitaliteit’. Mis geen enkele blog en schrijf je via deze link in voor de nieuwsbrief van het Actie Leer Netwerk.

Maak op 2 december kennis

Wil jij kennismaken met de ambassadeurs? Kom dan naar de Landelijke Actieleer Netwerkdag op 2 december in congrescentrum 1931 in ’s-Hertogenbosch. Bekijk het hele programma en schrijf je in op www.actieleernetwerkdag.nl.

 

Thema's van het Actie Leer Netwerk

Lees meer over de zes thema's en bekijk de profielen van de ambassadeurs.
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer