Nieuws
donderdag 24 september 2020

ECP en TZA ontwikkelen samen digitale leermodules voor zorgtechnologie

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches
De Technologie & Zorg Academia (TZA) en de ECP-coalitie Digivaardig in de zorg onderschrijven elkaars missie en ambities en gaan een partnerschap aan. We willen een brug slaan tussen onze werkgebieden door de digivaardigheden in kaart te brengen die nodig zijn voor het gebruik van zorgtechnologie in de praktijk. De eerste stap is de organisatie van een gezamenlijk webinar en de ontwikkeling van een e-learningmodule.

De coalitie Digivaardig in de zorg, gecoördineerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, heeft als missie dat elke zorgverlener in Nederland voldoende digivaardig is om goede zorg te verlenen. De coalitie steunt daarbij op de kennis en het werk van zorgprofessionals die werkzaam zijn in verschillende zorgsectoren. Er is leermateriaal ontwikkeld voor zorgverleners, er is een brede community ontstaan en er zijn producten voor managers, projectleiders, digicoaches, HR, kortom iedere betrokkene. Alles is te vinden op www.digivaardigindezorg.nl en www.coalitiedigivaardigindezorg.nl.

De Technologie & Zorg Academie (TZA) begeleidt bij bewustwording, adoptie en acceptatie van zorgtechnologie in de praktijk. Zij biedt (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond technologische innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kan men oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie, onder andere door de zogeheten probeerservice en het ontwikkelen en aanbieden van leermodules. Meer informatie is te vinden op www.tza.nu.

Bron en tekst: ECP

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Zorg Innovatie Huis

Het Zorg Innovatie Huis biedt een plek aan (technologische) zorginnovaties en hun toepassing - inclusief aandachtige zorg op maat. Lees hier meer over deze nieuwe Koploper.

Lees meer
Nieuws
Kick-off Transferpunt Zorg en Welzijn in Amsterdam: meteen gehuldigd tot Koplopers

Afgelopen week vond de kick-off plaats van Transferpunt Zorg en Welzijn. Daarbij werd het initiatief ook meteen gehuldigd als Koploper. Lees hieronder meer.

Lees meer
Falend Vooruit
Hoe maken we onszelf overbodig? Falend Vooruit met Garage2020

In deze Falend Vooruit-podcast vertelt Levi van Dam over zijn niet behaalde missie om de jeugdzorg in 2020 terug te dringen naar nul. Het leidde echter wél tot de start van Garage2020, een nieuwe broedplaats voor ideeë...

Lees meer