Nieuws
donderdag 24 september 2020

ECP en TZA ontwikkelen samen digitale leermodules voor zorgtechnologie

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches
De Technologie & Zorg Academia (TZA) en de ECP-coalitie Digivaardig in de zorg onderschrijven elkaars missie en ambities en gaan een partnerschap aan. We willen een brug slaan tussen onze werkgebieden door de digivaardigheden in kaart te brengen die nodig zijn voor het gebruik van zorgtechnologie in de praktijk. De eerste stap is de organisatie van een gezamenlijk webinar en de ontwikkeling van een e-learningmodule.

De coalitie Digivaardig in de zorg, gecoördineerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, heeft als missie dat elke zorgverlener in Nederland voldoende digivaardig is om goede zorg te verlenen. De coalitie steunt daarbij op de kennis en het werk van zorgprofessionals die werkzaam zijn in verschillende zorgsectoren. Er is leermateriaal ontwikkeld voor zorgverleners, er is een brede community ontstaan en er zijn producten voor managers, projectleiders, digicoaches, HR, kortom iedere betrokkene. Alles is te vinden op www.digivaardigindezorg.nl en www.coalitiedigivaardigindezorg.nl.

De Technologie & Zorg Academie (TZA) begeleidt bij bewustwording, adoptie en acceptatie van zorgtechnologie in de praktijk. Zij biedt (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond technologische innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kan men oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie, onder andere door de zogeheten probeerservice en het ontwikkelen en aanbieden van leermodules. Meer informatie is te vinden op www.tza.nu.

Bron en tekst: ECP

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer