Nieuws
donderdag 24 september 2020

ECP en TZA ontwikkelen samen digitale leermodules voor zorgtechnologie

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Alle branches
De Technologie & Zorg Academia (TZA) en de ECP-coalitie Digivaardig in de zorg onderschrijven elkaars missie en ambities en gaan een partnerschap aan. We willen een brug slaan tussen onze werkgebieden door de digivaardigheden in kaart te brengen die nodig zijn voor het gebruik van zorgtechnologie in de praktijk. De eerste stap is de organisatie van een gezamenlijk webinar en de ontwikkeling van een e-learningmodule.

De coalitie Digivaardig in de zorg, gecoördineerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, heeft als missie dat elke zorgverlener in Nederland voldoende digivaardig is om goede zorg te verlenen. De coalitie steunt daarbij op de kennis en het werk van zorgprofessionals die werkzaam zijn in verschillende zorgsectoren. Er is leermateriaal ontwikkeld voor zorgverleners, er is een brede community ontstaan en er zijn producten voor managers, projectleiders, digicoaches, HR, kortom iedere betrokkene. Alles is te vinden op www.digivaardigindezorg.nl en www.coalitiedigivaardigindezorg.nl.

De Technologie & Zorg Academie (TZA) begeleidt bij bewustwording, adoptie en acceptatie van zorgtechnologie in de praktijk. Zij biedt (zorg)professionals, producenten en studenten een platform rond technologische innovaties in de zorg, gericht op behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Denk aan e-health, domotica en zorg op afstand.  Bij de TZA kan men oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie, onder andere door de zogeheten probeerservice en het ontwikkelen en aanbieden van leermodules. Meer informatie is te vinden op www.tza.nu.

Bron en tekst: ECP

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Wees geen Calimero maar een Calihero!

Wees geen Calimero maar een Calihero! Nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor medewerkers in de zorg en het tekort aan zorgpersoneel door ziekteverzuim is nijpend. Tegelijkertijd raken mensen in horeca, detailhande...

Lees meer
Agenda
De Slimme Zorg Estafette 1 tot en met 26 februari 2021

Vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. Laat je inspireren en doe mee!

Lees meer
COVID-19
Kamerbrief stand van zaken COVID-19

Kamerbrief stand van zaken COVID-19 Minister De Jonge informeert de Tweede Kamer over de laatste stand van zaken rond het coronavirus.

Lees meer