Nieuws
zondag 24 mei 2020

Drie winnaars verkiezing Sociaal Werker van het Jaar

Thema's

Alle thema's

Branches

Sociaal werk

Simone Duin, Marloes Olde Hampsink en Marcel van Eck zijn alle drie verkozen tot ambassadeur voor sociaal werk. Met deze professionals in hun rollen van respectievelijk jongerenwerker, dak- en thuislozenexpert en gezinswerker wordt de breedte van sociaal werk het komend jaar waardig vertegenwoordigd.

De lockdown heeft enorme impact op het werk van álle sociaal werkers; het is niet voor niets een cruciaal beroep. Daarom wilde de jury via de verkiezingsuitslag aandacht en waardering vragen voor de bijzondere omstandigheden waarin sociaal werkers momenteel hun werk doen. En dus zijn er dit jaar drie winnaars die ieder uitblinken in hun vak en ook nog eens drie werksoorten vertegenwoordigen. Samen en ieder voor zich gaan ze de komende maanden op podia overal in Nederland de grote waarde van sociaal werk uitdragen.

De uitslag werd bekend gemaakt tijdens een online event op 20 mei. Juryvoorzitter Lex Staal bedankte Norbert Wijnhofen, Sociaal Werker van 2019, voor al zijn inspanningen in het afgelopen jaar, waarna Norbert het ambassadeurschap overdroeg aan zijn drie opvolgers.

 

Lex Staal, voorzitter van de jury, citeerde uit het juryrapport:

  • Simone Duin
    ‘Simone is enthousiast, ondernemend en bevlogen. Ze maakt duidelijk wat de kracht is van jongerenwerk als preventie-instrument. Ze is overal zichtbaar, zowel off- als online, en is sterk gericht op verbinding en samenwerking.’
  • Marcel van Eck
    ‘Marcel heeft een sterke visie op de ontwikkeling van sociaal werk. Marcel is een verbinder; rond multiproblematiek binnen de gezinnen die hij ondersteunt en met de wijk- en buurtteams, maar ook tussen wetenschap en praktijk.’
  • Marloes Olde Hampsink
    ‘Marloes staat voor haar werk en is een overtuigende gesprekspartner. Mooi hoe zij ook binnen de ondersteuning aan dak- en thuislozen inzet op preventie. Haar motto: ‘wonen is de basis!’

Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar

De Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar is mogelijk gemaakt door het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk. Vragen? Neem dan contact op met Karen Hofstede, projectleider verkiezing, via khofstede@fcb.nl of (06) 13 60 77 70.

De ambassadeurs stellen zich voor

Ben jij benieuwd naar Simone, Marcel en Marloes? Bekijk dan de speciale introductiefilmpjes op het Youtubekanaal van Sociaal Werk Werkt!
Bekijk de filmpjes

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer