Nieuws
woensdag 13 januari 2021

De Slimme Zorg Estafette 1 tot en met 26 februari 2021

Thema's

Arbeidsinnovatie Gezond werken

Branches

Alle branches
Vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. Laat je inspireren en doe mee!

Van 1 tot en met 26 februari 2021 vindt de Slimme Zorg Estafette plaats. Bekijk op de landkaart wanneer jouw regio aan zet is! Regio oost: ​1-5 februari 2021 | Regio west: 8-12 februari 2021 | Regio noord: 15-19 februari 2021 | Regio zuid: ​22-26 februari 2021

Met de Slimme Zorg Estafette brengen we zorginnovatie vier weken lang onder de aandacht. In alle regio’s van Nederland. Ons doel? Van elkaar leren en elkaar inspireren. Zien en ervaren hoe andere organisaties omgaan met slimme zorg, en deze voorbeelden in de praktijk toepassen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat slimme zorg een grote stap verder komt.

E-healthweek wordt Slimme Zorg Estafette

De e-healthweek krijgt na vier jaar een nieuwe naam en invulling: de Slimme Zorg Estafette. Niet een week, maar vier weken lang ­­­­­aandacht voor slimme zorg en innovatie. Van 1 tot en met 26 februari 2021.

Waarom de Slimme Zorg Estafette?

Zorginnovaties worden al in grote mate toegepast in de praktijk. De coronacrisis heeft ook laten zien dat beeldbellen of digitale consultaties tussen zorgprofessionals een grote bijdrage kunnen leveren. Hierdoor kwamen innovatie en slimme zorg in een stroomversnelling terecht. Het bleek niet alleen noodzakelijk om te innoveren, maar ook mogelijk. Het is nu belangrijk om deze beweging vast te houden en niet terug te vallen in oude gewoonten en werkwijzen. En daar hebben we elkaar voor nodig.

Daarom vindt van 1 tot en met 26 februari 2021 de Slimme Zorg Estafette plaats: iedere week staat slimme zorg centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Zo kunnen organisaties in verschillende regio’s van elkaar leren. En kan iedereen ervaring opdoen met slimme zorg en innovatie voor gezondheidszorg en welzijn.

De Slimme Zorg Estafette vindt achtereenvolgend plaats in:​​
  • Regio oost (Gelderland, Overijssel, Flevoland): ​1-5 februari 2021
  • Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht):8-12 februari 2021
  • Regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe):15-19 februari 2021
  • Regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): ​22-26 februari 2021

Slimme Zorg Estafette FAVICON 120px

Doe mee en inspireer anderen

De Slimme Zorg Estafette is het moment om de mogelijkheden van slimme zorg en innovatie te laten zien of ervaren. Niet alleen aan patiënten en omwonenden, maar ook aan collega’s en andere (zorg)professionals. Doe mee en organiseer een activiteit in jouw regio!

Organiseer activiteit >

Rol van VWS

Om een bijdrage te kunnen leveren aan ieders gezondheid en welzijn, moeten we blijven innoveren en de gezamenlijke opgaven in zorg en welzijn samen aanpakken. Slimme zorg behoort tot één van de manieren om dit te doen. Het kan je bijvoorbeeld ondersteunen in het op peil houden van je gezondheid of helpen om je gezondheid te verbeteren. Daarnaast levert slimme zorg een directe bijdrage aan de juiste zorg op de juiste plek. En biedt het kansen voor professionals om hun werk anders en prettiger in te richten.

Het ministerie van VWS wil met de Slimme Zorg Estafette daarom aandacht vragen voor innovatie en slimme zorg. VWS heeft het evenementenbureau Obsession gevraagd de Slimme Zorg Estafette te organiseren, in samenwerking met het ministerie en regionale partijen. Vanuit het ministerie zijn er drie programma’s en één directie betrokken; programma’s De Juiste Zorg op de Juiste PlekWerken in de zorg en Zorg van Nu en directie Innovatie en Zorgvernieuwing.

Regiopartners

In iedere regio spelen specifieke uitdagingen in de zorg. Om op de regionale uitdagingen in te kunnen spelen, werken we samen met een partner uit de regio. Samen geven we invulling aan de vier regionale bijeenkomsten. Ook spelen de regiopartners een rol bij de landelijke afsluiting op donderdag 4 maart 2021.

Voor  meer informatie: https://slimmezorgestafette.nl/

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer
Agenda
Gezondheidsfestival ‘Van zorg naar gezondheid in Noord Nederland’

Lees meer