COVID-19
maandag 20 juni 2022

Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst te houden

Thema's

Alle thema's

Branches

Ambulancezorg Eerstelijnszorg Geestelijke gezondheidszorg Gehandicaptenzorg GGD Jeugdzorg Kraamzorg Ouderenzorg Thuiszorg Ziekenhuizen

Sommige zorgmedewerkers zijn langdurig ziek door COVID-19. Ondanks dat de vooruitzichten van deze klachten onduidelijk zijn, is het zeer gewenst deze mensen te behouden voor de zorg. Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Subsidieregeling

Met de subsidieregeling wordt de werkgever tijdelijk ondersteund bij het doorbetalen van het loon voor de zieke werknemer. Dit is een gedeeltelijke dekking van de loondoorbetaling aan werknemers die tussen maart 2020 en december 2020 langdurig ziek zijn geworden. De regeling blijft open tot en met december 2022.

Meer lezen over deze regeling? Ga naar de website van de Rijksoverheid.

Minister Conny Helder: “De mensen in de zorg stonden er toen de samenleving ze het meest nodig had. Zij liepen in de beginfase van de pandemie de grootste risico’s op contact met besmette mensen en verdienen daarom onze steun om langer te kunnen werken aan hun herstel en re-integratie. Daarom is het belangrijk dat het loket voor de subsidieregeling vanaf vandaag open is. Hiermee kunnen we werkgevers helpen om deze ontzettend belangrijke mensen te behouden voor de zorg, die kampt met grote tekorten aan personeel.”

Bron: VWS

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
Agenda
Workshop Falend Vooruit tijdens Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022

Meld je aan voor de workshop workshop Falend Vooruit tijdens het Congres Gehandicaptenzorg #InZo2022.

Lees meer