COVID-19
woensdag 13 mei 2020

Onderzoek gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak

Thema's

Gezond werken

Branches

Alle branches

Werken in de zorg is bijdragen aan de maatschappij. Echter staat de zorg enorm onder druk tijdens de COVID-19-uitbraak. Daarom doen Stichting IZZ en de Universiteit Utrecht onderzoek naar gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak. Werk jij in de zorg en vind je het belangrijk dat jij en je collega’s gezond kunnen werken tijdens en na de COVID-19-uitbraak? Doe dan mee aan het onderzoek gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak.

Doel

Het onderzoek gebruiken we om inzicht te krijgen in de gezondheid van zorgmedewerkers tijdens de COVID-19-uitbraak. Zo kijken Stichting IZZ en de Universiteit Utrecht  naar welke factoren op het werk bepalend zijn voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van medewerkers tijdens de COVID-19-uitbraak. Daarnaast brengen ze in kaart waar zorgmedewerkers behoefte aan hebben, op individueel niveau en in de organisatie, tijdens en na de COVID-19-uitbraak. Zo onderzoeken Stichting IZZ en de Universiteit Utrecht hoe de problemen in de zorg als gevolg van de COVID-19-uitbraak kunnen worden aangepakt.

Wat doen Stichting IZZ en de Universiteit Utrecht met de uitkomsten?

De resultaten van het onderzoek worden met de vier grootste vakbonden (Abvakabo FNV, CNV, NU’91 en FBZ) en brancheverenigingen in de zorg (NVZ, Actiz, GGZ Nederland en VGN) gedeeld. Daarnaast worden de resultaten gepresenteerd aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Op deze manier hopen de onderzoekers gezamenlijk de acute problemen in de zorg rondom de COVID-19-uitbraak aan te pakken en bij te dragen aan een gezonde werkomgeving waarin zorgmedewerkers tijdens, en vooral ook na, de COVID-19-uitbraak gezond en inzetbaar blijven.

Het onderzoek gezond werken tijdens de COVID-19-uitbraak is een samenwerking tussen Stichting IZZ en Universiteit Utrecht. Heb je vragen over het onderzoek, stuur dan een mail naar  monitor@stichtingizz.nl.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Agenda
Online Workshop “Grotere contracten mét een prettig rooster”

Werk aan de roosterwinkel! In deze online workshop ga je zelf aan de slag met vraagstukken omtrent roosteren en contractuitbreiding, onder leiding van Stichting Het Potentieel Pakken en Actie Leer Netwerk.

Lees meer
COVID-19
COVID-19: stand van zaken (13 oktober 2020)

Lees hier de nieuwe brief van minister Hugo de Jonge over de stand van zaken rondom het Corona-virus, ingediend op 13 oktober 2020.

Lees meer
COVID-19
IZZ publiceert resultaten Coronamonitor

Lees meer