COVID-19
dinsdag 9 juni 2020

Lancering zelftest digitale vaardigheden ggz en ziekenhuizen

Thema's

Arbeidsinnovatie Leven lang ontwikkelen

Branches

Geestelijke gezondheidszorg Ziekenhuizen

Hoe digitaal vaardig ben ik eigenlijk? Met een eenvoudige zelftest kunnen professionals in de ggz en de ziekenhuizen voortaan een antwoord vinden op die vraag. Deze nieuwe gratis tool wordt op donderdag 11 juni gelanceerd tijdens de halfjaarlijkse conferentie, waar de Coalitie Digivaardig in de Zorg  met de hele coalitie kennis uitwisselen en nieuwe ontwikkelingen voor het voetlicht brengen. Door de coronamaatregelen is deze bijeenkomst digitaal.

Juist in deze tijd zijn digitale vaardigheden van zorgprofessionals ontzettend belangrijk. Alle zorgorganisaties proberen waar mogelijk digitale zorg op afstand te leveren, om de patiënten/cliënten zo goed mogelijk te blijven helpen zonder onnodig risico te lopen. Deze maatregelen blijven nog wel even nodig. Dit is dus hèt moment voor zorgorganisaties om in te zetten op de digitale vaardigheden van hun medewerkers!

Programma

De werkconferentie start met een korte update door projectleider Daniël Tijink van alles wat de coalitie Digivaardig in de zorg doet om zorgorganisaties te ondersteunen.

Vervolgens presenteert programmamanager Suzanne Verheijden de nieuwe zelftesten voor zorgmedewerkers in ziekenhuizen en de ggz. In april 2019 lanceerden we voor de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg zelftesten, leermiddelen, communicatiemiddelen en andere materialen. Dit jaar gaan we op veler verzoek ook aan de slag voor de ggz en de ziekenhuizen.

Daarna kun je kiezen uit verschillende interactieve subsessies (van 30 minuten) over hoe je in jouw organisatie aan de slag kunt gaan met digitale vaardigheden. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: hoe start je met een project digitale vaardigheden in je organisatie en hoe krijg je medewerkers zover dat ze de zelftest invullen?

Er wordt afgesloten met een digitale pubquiz door Suzanne Verheijden. Als je wilt, kun je na de afronding nog ‘blijven hangen’ voor een virtuele borrel in kleine groepjes.

Meer informatie en aanmelden

Lees meer over deze Koploper

Het programma Digitale Vaardigheden van 's Heeren Loo is ook Koploper bij het Actie Leer Netwerk. Lees meer over het programma en waarom dit een goed voorbeeld is.
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: De kracht van gezamenlijkheid (artikel 2/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit tweede artikel gaan we in op de kracht van gezamenlijkheid.

Lees meer
Podcast
Podcast: Rijndam Revalidatie over arbeidsmarktbeleid ook tijdens de coronapandemie

Revalidatie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van coronapatiënten. Daarom hoog tijd om met een revalidatiecentrum te praten over arbeidsmarktbeleid tijdens deze pandemie. Wat houdt Rijndam Revalidatie bezig?

Lees meer
Koploper
Operatie Bezetting OK: Samen de personeelstekorten op de operatiekamer aanpakken

De Rotterdamse operatiekamers komen operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery-verpleegkundigen tekort. Met Operatie Bezetting OK pakken Rotterdamse ziekenhuizen de personeelstekorten op de operatiekamer aan.

Lees meer