COVID-19
woensdag 3 juni 2020

E-learning corona en de zorgprofessional

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken Leven lang ontwikkelen

Branches

Alle branches

COVID-19 legt een zware druk op de zorg- en welzijnssector en de vraag naar meer personeel om de uitdagingen aan te gaan is groot. Als netwerkorganisatie in de sector zorg en welzijn volgt Allyoucanlearn.eu de ontwikkelingen op de voet en biedt een helpende hand daar waar mogelijk. Zo kreeg Koploper Allyoucanlearn de vraag vanuit het werkveld om online onderwijs te bieden over COVID-19 en hoe zorgprofessionals hiermee om moesten gaan.

Om de zorgprofessionals zo goed mogelijk te bedienen is Allyoucanlearn.eu met WGV Oost-Nederland en verschillende zorginstanties in gesprek gegaan om een e-learning cursus te ontwikkelen over het virus. Samen met een viroloog bij het Erasmus MC, Prof. Dr. Eric van Gorp is vervolgens de cursus ontwikkeld. De gratis e-learning leert de deelnemer wat COVID-19 betekent voor het werk als zorgprofessional. Het is dus volledig gericht op de zorgprofessional zelf. Vervolgens is deze e-learning cursus vrij toegankelijk gemaakt voor iedereen om te volgen zonder enige kosten. De e-learning is vervolgens razend populair geworden en door duizenden mensen gevolgd.

Hier is het niet bij gebleven. Uit het werkveld kwam namelijk nog een vraag naar voren. Bij zorginstanties was namelijk een grote vraag naar voldoende en gekwalificeerd personeel. Nieuw personeel moest snel op vlieghoogte worden gebracht om de uitdagingen in de zorgsector aan te kunnen. Samen met de WGV heeft Allyoucanlearn.eu vervolgens een Coronapakket samengesteld aan relevante e-learning cursussen voor de zorgmedewerker om met het virus en de uitdaging van hygiëne om te gaan. De onderwerpen variëren van handhygiëne, infectiepreventie tot en met een podcast met de viroloog Marion Koopmans en meer. Sommigen van deze cursussen zijn ontwikkeld door een van onze samenwerkingspartners Free Learning. Al deze cursussen worden gratis aangeboden net als alle andere cursussen op www.allyoucanlearn.eu. Dit Corona-pakket is eenvoudig terug te vinden onderaan de e-learning Corona en de zorgprofessional. Met dit pakket wil Allyoucanlearn.eu het tekort aan voldoende opgeleid personeel helpen oplossen.

Bovendien is er de mogelijkheid geweest bij deze eerste e-learning van Corona voor de zorgprofessional om feedback te geven. Alle deelnemers konden onderaan de cursus vragen insturen die zij nog behandeld wilden zien. Op basis van deze feedback is vervolgens een tweede e-learning cursus ontwikkeld waarin antwoord wordt gegeven op deze vragen van de deelnemers. Dezelfde viroloog is weer in beeld en geeft vanuit zijn kennis en expertise de antwoorden. Zo blijft Allyoucanlearn.eu in contact met de wensen en behoeften vanuit het werkveld op het onderwerp van COVID-19.

Kortom, het Coronapakket en de speciaal ontwikkelde modules voor zijn voor en samen met de zorgprofessional gemaakt. Met deze middelen wil Allyoucanlearn.eu het gat tussen onderwijs en werkveld verkleinen en het personeelstekort helpen oplossen.

Doe de e-learning

Lees meer over deze Koploper

Allyoucanlearn is een open leerplatform waarop onderwijsinstellingen, commerciële aanbieders, zorg- en welzijnsinstellingen en kenniscentra gratis opleidingsmodules kunnen delen en volgen.
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Vernieuwend Werken in de Zorg: Vernieuwen en leren

Verbeterideeën afkomstig van de werkvloer in goede banen begeleiden en in praktijk brengen: dat is wat het initiatief Vernieuwend Werken in de Zorg probeert te doen. Lees hier meer over dit Koploper-initiatief.

Lees meer
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer