Nieuws
dinsdag 25 januari 2022

CNV en V&VN brengen nieuw overzicht van interventies om zorgmedewerkers te behouden

Thema's

Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Alle branches

Een nieuw portfolio van Merkbaar Beter biedt een helder overzicht van 61 bestaande interventies die ingezet kunnen worden om zorgmedewerkers te behouden. Samen met het project Merkbaar Beter van CNV en V&VN kunnen zorgorganisaties de oorzaak van de uitstroom in kaart brengen om vervolgens een passende interventie te kiezen.

Merkbaar Beter heeft als doel om de uitstroom uit de zorg te verminderen. CNV en V&VN voeren het project uit en vullen elkaar aan met kennis over wat er leeft onder zorgprofessionals. Beide verenigingen bestaan uit medewerkers in zorg en welzijn. Daardoor weten zij goed hoe zorgmedewerkers te betrekken bij het vinden van oplossingen. Met als gezamenlijk doel: merkbare verbetering om gezond en prettig werken in de zorg te waarborgen. Zodat werkdruk, verzuim en verloop afnemen.

‘Het is nu meer dan ooit nodig om écht een verschil te maken, door zorgmedewerkers actief te betrekken bij het vinden van oplossingen om de uitstroom te stoppen,’ zegt projectleider Jacomijn Kruisbrink van CNV. ‘Elke organisatie is natuurlijk anders. Daarom bieden we maatwerk. Per zorginstelling kijken we waar de problemen liggen. Om hier een goed beeld van te krijgen gaan we in gesprek met zorgmedewerkers, bestuur en management. Deze gesprekken en dialoogsessies zijn gratis.’

Merkbaar Beter wil zoveel mogelijk zorg- en welzijnsorganisaties helpen om medewerkers te behouden. Teams en hr-managers die baat kunnen hebben bij Merkbaar Beter en interesse hebben in een kennismakingsgesprek, kunnen zich aanmelden op www.merkbaarbeter.nl.

Bron: CNV en V&VN

CNV Zorg & Welzijn en V&VN vullen elkaar aan met kennis over wat er leeft onder zorgprofessionals. Beide verenigingen bestaan uit medewerkers in zorg en welzijn. Daardoor weten wij goed hoe we zorgmedewerkers moeten betrekken. Met als gezamenlijk doel: merkbare verbetering om gezond en veilig werken in de zorg te versnellen. Zodat werkdruk, verzuim en verloop afnemen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Falend Vooruit
Universitair docent Gustaaf Bos: Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten

Gustaaf Bos, universitair docent, vertelt in deze Falend Vooruit podcast over Buitenstaanders in een zorgsetting leren benutten.

Lees meer
Blog
Impactmaker vertelt: Wilma van der Leeuw van Conforte Innovatielab

Een interview met impactmaker Wilma van der Leeuw van Koploperinitiatief Conforte Innovatielab. Lees over de beweging en impact.

Lees meer
Nieuws
Subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 opnieuw opgestart

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op.

Lees meer