Nieuws
dinsdag 2 november 2021

Tientallen aanmeldingen voor Impactmakerprijs 2021

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Tientallen zorg- en welzijnsorganisaties hebben hun succesvolle arbeidsmarktprojecten ingediend om mee te dingen naar de Impactmakerprijs 2021. Tot 1 november hadden de organisaties de mogelijkheid om hun succesvolle arbeidsmarktaanpak in te dienen bij het Actie Leer Netwerk, de initiatiefnemer van deze prijs. De jury bestaande uit een afvaardiging van de organisatoren, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), V&VN, RegioPlus en het Actie Leer Netwerk zullen op 16 november tien projecten nomineren voor de hoofdprijs. De finale vindt plaats op 2 december tijdens het Impactsymposium.

Fotobanner: In 2020 stonden de Impactmakers Jeugdbescherming west, Stichting Aafje en het Jeroen Bosch Ziekenhuis op het podium om hun genomineerde voorstel te pitchen.

Opvallend is de hoeveelheid corona gerelateerde initiatieven die dit jaar zijn ingediend om de personeelstekorten in de sector terug te dringen. Door corona is de arbeidsmarkt in deze sector nog verder onder druk komen te staan. De ingediende projecten moesten echte, structurele verbeteringen op of voor de werkvloer teweegbrengen én goed vertaalbaar zijn naar andere zorg- en welzijnsorganisaties. De organisaties van de genomineerde projecten zijn bereid hun goede voorbeelden te delen om het personeelstekort in zorg en welzijn te verminderen. Dat maakt het mogelijk om alle actuele goede voorbeelden de revue te laten passeren tijdens het Impactsymposium 2021. De Impactmakerprijs wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. Jeugdbescherming west, de winnaar van 2020, is juryvoorzitter. Marcelis Boereboom, secretaris generaal VWS reikt de Impactmakerprijs uit. ‘De uitdagingen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn vragen om creatieve oplossingen. Veel organisaties laten zien dat dat goed mogelijk is. Deze prijs zet het meest inspirerende en impactvolle traject in het zonnetje. Hopelijk worden andere organisaties op 2 december geïnspireerd om ook hun creativiteit ten volle te benutten!”.

Impactsymposium 2021

Op donderdag 2 december organiseert Actie Leer Netwerk haar jaarlijkse, landelijke evenement voor zorg en welzijn. Om zorg- en welzijnsorganisaties te inspireren worden op het Impactsymposium tien organisaties in de ‘spotlight’ gezet. Deze organisaties hebben zich bewezen met hun aanpak van het personeelstekort en hebben het afgelopen jaar impact gemaakt op de werkvloer. De impactmakers delen hun lessen, tips en succes- en faalfactoren in twee sessies. Diverse thema’s komen aan bod, waaronder modern werkgeverschap en anders werken. Klik hier voor informatie over en aanmelden voor het Impactsymposium 2021.

Initiatiefnemers

De organisatoren van de Impactmakerprijs 2021 zijn het ministerie van VWS, V&VN, RegioPlus en Actie Leer Netwerk. VWS werkt met het actieprogramma Werken in de Zorg aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Actie Leer Netwerk ondersteunt het actieprogramma Werken in de Zorg. De aangesloten regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus hebben als missie het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn. De initiatiefnemers organiseren deze prijs vanuit hun gezamenlijke inspanningen om nu en in de toekomst voldoende tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn te hebben. Dit jaar is V&VN toegetreden tot de organisatie van deze prijs, die vorig jaar voor het eerst is uitgereikt. V&VN is met 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. V&VN is er voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

Kosteloos deelnemen aan het Impactsymposium?

2 december 2021 delen onder de bezielende leiding van presentator Marijke Roskam de Impactmakers hun lessen, tips en succes- en faalfactoren in twee sessies. Diverse thema’s komen aan bod, we zoomen in op modern werkgeverschap en anders werken.
Meld je aan

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer