Agenda

Webinar ‘Falend Vooruit’

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Van fouten kun je leren. Toch zijn we geneigd om eerder onze successen te delen dan onze mislukkingen te openbaren. Het delen van een faalverhaal is vaak best spannend. SET-up, het ondersteuningsprogramma voor de Stimuleringsregeling E-health Thuis, is daarom gestart met de reeks ‘Dit ging he-le-maal mis’. Meerdere SET-up deelnemers hebben daar al hun faalverhaal gedeeld. Om meer inzicht te geven in de waarde van faalverhalen en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt in jouw project of organisatie, organiseert SET-up op 19 april het webinar ‘Falend Vooruit’. Annelies Mulder van het Actie Leer Netwerk vertelt tijdens deze sessie over deze methodiek om faalverhalen te delen.

Tijdens deze actieve webinar krijg je inzicht in:

  • Waarom het belangrijk is om faalverhalen te delen
  • De methodiek om faalverhalen te delen
  • Hoe je je eigen faalverhaal kunt delen

Falend Vooruit: Leren van durven experimenteren

Om de uitdagende arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn aan te pakken, moet je als professional, organisatie en sector continue nieuwe dingen uitproberen. Je gaat met elkaar experimenteren en probeert te innoveren. Daarbij is niet alles is succesvol. Sterker nog, 65% van de projecten mislukt of loopt heel anders dan gepland. Deze ervaringen, het proces en de geleerde lessen worden helaas niet vaak openlijk gedeeld. En dat terwijl er op verschillende manieren ontzettend veel geleerd is en deze (voor) kennis een opstap, wake-up call of een gouden tip kan zijn om de ander vooruit te helpen.

Falend Vooruit, een activiteit van het Actie Leer Netwerk, maakt gebruik van deze kennis. We doen dit door anders gelopen projecten in het spotlicht te zetten en door dwarsdenkers en anders doeners ons te laten gidsen langs nieuwe paden. Kernvraag is: Wat kunnen we hiervan leren?

Achtergrond SET-up

Dit programma biedt praktische ondersteuning aan gehonoreerde SET-projecten en helpt bij kennisuitwisseling over innovaties in de zorg. De focus van SET-up is praktische ondersteuning en uitwisseling van kennis tussen regionale initiatieven. Daarbij werken we vraag gestuurd: vragen en behoeften van de innovatieclusters staan centraal. Een belangrijk onderdeel van de SET-regeling is het delen van kennis en ervaringen met elkaar. Deelnemers nemen actief deel aan kennisdeling via een online leernetwerk. Het SET-up programma draagt bij aan het versnellen van de leercurve en het verbreden van kennis over de implementatie en het gebruik van e-health.

Dit Falend Vooruit webinar is bestemd voor deelnemers aan SET-up. Zij kunnen zich hier aanmelden. Meer weten over Falend Vooruit, klik hier. Ook interesse in een Falend Vooruit workshop in jouw organisatie of regio? Jouw faalverhaal delen? Stuur een email naar Annelies Mulder.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer