Agenda

Koploperbijeenkomst Zuid-Nederland met Transvorm en Zorg aan Zet

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Het groeiende personeelstekort in zorg en welzijn maakt het belang van samenwerken steeds groter. Als persoon doen we niet anders dan samenwerken, maar hoe doe je dat (goed) op organisatieniveau en in de regio? Tijdens de Koploperbijeenkomst Zuid-Nederland krijg je volop inspiratie en praktische handvatten om aan de slag te gaan of meer impact te maken.

Actie Leer Netwerk organiseert deze sessie in samenwerking met de regionale werkgeversorganisaties Transvorm (Noord-Brabant) en Zorg aan Zet (Limburg). Iedereen die geïnteresseerd is in bewezen en innovatieve oplossingen die bijdragen tot het oplossen van het personeelstekort in zorg en welzijn is van harte welkom.

Wat staat er op het programma?
Koplopers zijn organisaties die een oplossing hebben gevonden om meer nieuwe medewerkers aan zich te binden. Of hebben een oplossing om medewerkers voor hun organisatie te behouden. Of ze zijn anders gaan werken met een arbeidsbesparende zorginnovatie of werk- of leerproces.

Ben je geïnteresseerd in deze goede voorbeelden? Kom dan naar deze bijeenkomst. Marit Elenbaas, Hoofd Arbeidsmarkt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is persoonlijk aanwezig om nieuwe initiatieven te belonen door hen als Koploper te benoemen en om kennis te maken met bestaande Koplopers. Deze delen aan de hand van een pitch hun verhaal. Health Innovation School – Implementation (HIS-I)  is één van de nieuwe Koplopers die zal worden benoemd.

Naast het benoemen van nieuwe Koplopers staat er nog meer op het programma zoals delen kennis en inspiratie uit het Koplopernetwerk en daarbuiten. Workshops van Transvorm, Zorg aan Zet en Actie Leer Netwerk. Wij vertellen je bijvoorbeeld graag meer over Actieleren: Maak kennis met de methode Actieleren en wat deze kan betekenen voor het oplossen van urgente en complexe arbeidsmarkt problemen. En over Falend Vooruit: Niet alles is succesvol. En juist van projecten die mislukken leer je het meest. Met Falend Vooruit leer jij van initiatieven die niet (helemaal) gelukt zijn.

Praktische informatie
Je bent welkom vanaf 13.30 uur. Het programma start om 14.00 uur en loopt tot 17.00 uur.
Daarna ben je van harte welkom voor een netwerkborrel.

Deelname is gratis.
Locatie: Parkhotel Horst (5961 NL)

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

  • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
  • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR-professionals;
  • Projectleiders en vertegenwoordigers van werkgevers-, werknemers- en brancheorganisaties;
  • Iedereen die een bijdrage levert of wil leveren aan het oplossen van het personeelstekort in zorg en welzijn.

Ken je iemand voor wie deze bijeenkomst ook interessant is? Stuur deze informatie door!

Laat je inspireren, meld je aan
Klaar om je te laten inspireren? Meld je dan nu aan. Naast het uitwisselen en opdoen van kennis en inspiratie is de bijeenkomst een uitgelezen gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Je kunt je tot en met 2 november 2022 09.00 uur aanmelden.

Let op: Mocht je je aangemeld hebben en toch niet kunnen komen horen wij dat graag via info@actieleernetwerk.nl. Je kunt via dit emailadres ook contact met ons opnemen met je vragen of opmerkingen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Contractuitbreiding bij Koraal: Duurzame inzetbaarheid van zorgpersoneel

Zorgorganisatie Koraal heeft een traject van stichting HPP doorlopen om tot grotere contracten te komen voor zorgmedewerkers.

Lees meer
Koploper
Future Care Lab: Positieve Gezondheid en zorgtechnologie

Met zorgtechnologie werken aan Positieve Gezondheid voor cliënten en medewerkers in zorg en welzijn: Future Care Labs.

Lees meer
Koploper
Livio: Technologie, tenzij

Bij Technologie, tenzij wordt bij de aanvraag van zorg eerst gekeken naar de inzet van technologie. Pas daarna volgen de zorgmedewerkers.

Lees meer