Agenda

Digitale Koploperbijeenkomst 5 april 2022 (AANMELDING GESLOTEN)

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Heb jij interesse in arbeidsmarktvernieuwing en wil je inspiratie opdoen uit de verhalen van je collega’s uit zorg en welzijn? De Koploper-initiatieven die zijn benoemd door VWS zijn ontzettend waardevol voor de sector. Op dinsdag 5 april 2022 zullen weer enkele Koplopers van het netwerk hun verhaal delen. Zij vertellen over het idee, de aanpak, de samenwerking, de geleerde lessen en de resultaten op de werkvloer. Welke impact heeft hun project gemaakt? Maar vooral: wat zijn zij onderweg tegen gekomen? We praten deze dag over arbeidsinnovatie, in de breedste zin van het woord: van technologische innovatie tot het anders inrichten van zorgprocessen.  Bovendien worden er nieuwe Koplopers benoemd en bevraagd over hun initiatief. Tot slot is er natuurlijk ruimte om digitaal kennis te maken met nieuwe Koplopers die deze dag benoemd worden, met elkaar van gedachten te wisselen en te netwerken met andere vernieuwers. Meld je nu aan!

Sprekers

  • Maarten Wetterauw van Koploper De Humane Organisatie: Bij GGZ Molendrift is iedereen eigenaar. Bij de geestelijke gezondheidszorginstelling Molendrift uit Groningen hebben ze geen moeite om zorgmedewerkers te vinden of te behouden. Zij hebben zelfs sinds de oprichting in 1988 nog nooit een vacature geplaatst. Hoe? Door te werken vanuit twee kernwaarden. Help de cliënten zoals je zelf geholpen wilt worden en behandel je collega’s zoals je zelf behandeld wilt worden. Daarnaast krijgt iedere werknemer na één jaar in dienst vijf aandelen in Molendrift. Iedereen is dus eigenaar, letterlijk.
  • Robert Thijssen van Koploper Dolce Vita: Datagedreven optimalisatie voor de ouderenzorg. Elke kwetsbare oudere de juiste zorg geven, op de juiste plaats en op het juiste moment. Dat is het doel van dit samenwerkingsverband met Sigra. Met een datagedreven systeem pakken ze de knelpunten aan in de zorglogistiek rondom kwetsbare ouderen. Dit model maakt enerzijds de structuren en inefficiënties in het huidige systeem inzichtelijk. Daarnaast kan het voorspellingen doen voor de zorgsector op basis van ‘wat als’ scenario’s. Zo hopen ze de transparantie in het ouderenzorgsysteem te verbeteren en optimalisatie te ondersteunen.
  • Laura Steman Impactmakerprijs 2021 genomineerde Harm’s Escape Room. Technologie voor Warme Zorg maakt zorgtechnologie écht levend en actueel met deze escape room. Want een normale scholing wordt vaak als saai ervaren, zorgmedewerkers zijn namelijk echte doeners. Met dit initiatief stappen zij in de woonkamer van ‘Harm’. Niet om te ontsnappen, maar om te achterhalen waarom deze denkbeeldige cliënt in paniek is. Hoe? Door middel van het oplossen van puzzels, vragen en een sterk staaltje teamwork. Deze activiteit wordt opgevolgd door een heel lesprogramma over de praktijk. Zo leren de medewerkers door middel van technologie hoe je echt warme, persoonsgerichte zorg kunt leveren.

Alvast een beetje van de sfeer proeven? Lees de recaps van de afgelopen Koploperbijeenkomsten!

Wat kan het Koplopernetwerk voor jou betekenen?

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid  en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn. Alle Koplopers vind je met een contactpersoon met telefoonnummer en e-mailadres op onze website. Wil je meer weten van een initiatief? Je bent van harte welkom om rechtstreeks contact op te nemen. En om te leren en netwerken tijdens deze Koploperbijeenkomst.

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

  • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
  • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR professionals;
  • RAAT projectleiders en vertegenwoordigers van relevante branche organisaties;
  • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Aanmelden

Meld je hieronder aan voor deze digitale sessie. Je ontvangt een e-mailverzoek met de vergaderlink. Je kunt inloggen vanaf 9.15 uur, we starten om 9.30 uur. De sessie duurt tot 11.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Servicedocument maatwerkopleiding mbo-verpleegkundige voor zij-instromers

Op verzoek van ministerie OCW voert Kennispunt MBO twee projecten uit ter ondersteuning van mbo-scholen in het bieden van deze maatwerkopleidingen voor zij-instromers.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer