Agenda

Koploperbijeenkomst 4 november 2019

Thema's

Alle thema's

Branches

Alle branches

Heb jij interesse in arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn en wil je inspiratie opdoen? Kom dan op 4 november naar de Koploperbijeenkomst van het Actie Leer Netwerk. De bijeenkomst staat in het teken van kennisdeling en leren van goede voorbeelden. Daarnaast kun je kennismaken met nieuwe Koplopers, met elkaar van gedachte wisselen en netwerken met andere vernieuwers.

Neem een kijkje in de keuken

Net als bij de bijeenkomsten in juni is het ministerie van VWS op beide dagen aanwezig om nieuwe Koplopers welkom te heten bij het Koplopernetwerk. Tijdens afzonderlijke sessies geven de kersvers benoemde Koplopers tekst en uitleg over hun initiatieven. Een mooie kans om een kijkje in de keuken te nemen en inspiratie op te doen. Ook kun je meer te weten komen over het doorlopen proces. Tijdens de zogenoemde Koploperreis gaan de Koplopers in op hoe ze het initiatief hebben weten te realiseren. Onder andere vertellen zij welke uitdaging ze probeerden op te lossen. Wat was de gekozen strategie? Welke oplossing hadden ze voor ogen? Wat waren de knelpunten en succesfactoren? Maar ook hoe ze deze hebben weten te benutten?

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

 • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
 • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR professionals;
 • RAAT projectleiders en vertegenwoordigers van relevante branche organisaties;
 • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Programma

 • 12.30 u   Inloop en lunch
 • 13.00 u  Welkom door Actie Leer Netwerk
 • 13.05 u  Welkom nieuwe Koplopers door VWS
 • 13.30 u  Pitches* nieuwe Koplopers en wisselmoment
 • 14.10 u  Pauze
 • 14.30 u  Actieleren** aan de hand van een goed voorbeeld
 • 16.00 u  Gezamenlijke opbrengst bespreken
 • 16.30 u  Afsluiten

Pitches nieuwe Koplopers

Op 4 november kun je kennis maken met de volgende nieuwe Koplopers: ROC Midden Nederland, Zorglab ; Spaarne Gasthuis, Gezonde werkroosters ; Dulon college, Gepersionaliseerd Leren ;  Disofa, Disofa ; Oranjeborg, Zorg opleiding op maat ; Tintengroep en Noorderpoort, K@ns ; Digivaardig , ‘sHeeren Loo met ECP en Utrechtzorg ; Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk, CJG Groeit op; Laurens en Calibris Advies, WelSlagen; Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk, CJG GroeitOp.

Tijdens de bijeenkomst heet Geert Jan Buisman van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  de nieuwe Koplopers welkom bij het Koplopernetwerk. 

Locatie

De koploperbijeenkomst vindt plaats bij de Landgoederij in Bunnik. Deze locatie is met de auto uitstekend te bereiken, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Bus 41 stopt er in de buurt, het treinstation is op ruim 10 minuten lopen. Er zijn OV fietsen beschikbaar op station Bunnik. Kijk voor actuele beschikbaarheid op https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/huurlocaties/

Wat is het Koplopernetwerk?

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid  en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Blog
Ont-moeten bij de SER | Ontwikkeling Telt Festival

Actie Leer Netwerk was aanwezig bij het Ontwikkeling Telt Festival van de SER week. Lees hier een kort verslag over onze sessie: 'Hoe begeleid je statushouders, drop-outs en mensen met een uitkering naar een baan in zorg...

Lees meer
Falend Vooruit
Falend Vooruit met Niels Bloembergen: (Zorg)innovator voor de Friese Jeugdzorg Online

Niels Bloembergen vertelt in de Falend Vooruit podcast over de heldere stappen die je kunt zetten om erachter te komen of jouw idee echt een goed idee is.

Lees meer
Actieleren
Inspiratiemagazine Actieleren: Het houvast van structuur (artikel 3/4)

In het Inspiratiemagazine Actieleren gaan we dieper in op de kernelementen die bijdragen aan de succesfactoren van geslaagde initiatieven. In dit derde artikel gaan we in op het houvast van structuur.

Lees meer