Het is feest! Dit jaar wordt het Koplopernetwerk van het Actie Leer Netwerk 5 jaar! We willen dit Lustrum graag met jullie vieren en daarom organiseren we in de middag van 7 november 2023 op de KNVB Campus in Zeist de Werkplaats. 

De Werkplaats is een plek waar koplopers en impactmakers elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en elkaars initiatieven kunnen versterken. 

Jij bent de kracht van het netwerk en daarom willen we je van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.  

Een waardevol netwerk

Wat kun je deze middag in de Werkplaats verwachten?  

  • Opening door het ministerie van VWS 
  • Informatie over financiering van je initiatief en (sociale) businesscases; 
  • Werken met Chat GPT en AI 
  • Masterclass werken aan je overtuigingskracht 
  • Laat je professioneel fotograferen voor je website of socials 
  • Hoe zet je een lerend netwerk op? De tips en tricks van professionals 
  • Workshop ‘onderbouwen van arbeidsmarkt initiatief met data’
  • Koploper helpt Koploper: zijinstroom barrières, samen lossen we ze op 
  • En natuurlijk ontzettend veel ruimte om te netwerken  
  • Heerlijke lunch en gezellige borrel 

Haal uit de middag wat voor jou van waarde is. Neem gerust iemand mee uit je netwerk die betrokken is bij jullie initiatief en met wie je deze dag wilt delen. We maken er een inspiratievolle en feestelijke middag van. We kijken uit naar je komst! 

Programma

12:30 – 13:15 – Inlooplunch
13:15 – 14:00 – Plenaire opening
14:00 – 16:00 – Aan de slag in de Werkplaats
16:00 – 16:15 – Plenaire afsluiting
16:15 – 17:00 – Borrel

Wanneer: 7 november 12:30 – 16:15 (inclusief lunch en borrel)
Waar: KNVB Campus Zeist (Woudenbergseweg 56, Zeist)
Voor wie: Het Koplopernetwerk, Impactmakers en iedereen die voor het netwerk van belang is of is geweest.

Blokkenschema

Kijk hier een uitvergroting van het blokkenschema van de middag met alle sessies waar je uit kunt kiezen. Je kunt zelf jouw eigen programma samenstellen en aanhaken waar voor jou de meeste waarde te halen of brengen is.

Hieronder kun je per sessie een korte beschrijving vinden:

Koploper zoekt Koploper (VOL)
In het Koplopernetwerk is een schat aan kennis en ervaring aanwezig. In de sessie zijinstroom barrières roept zorgwelzijn.info/ROC Amsterdam de hulp in van het netwerk. Samen willen zij een aantal instroom barrières te tackelen. In een interactieve sessie komt alles letterlijk op tafel. De sessie wordt geleid door Helena Schuengel

Deze sessie is helaas vol, je kunt je hier niet meer voor opgeven. Er is plek in de andere sessies, hier hoef je je niet van tevoren voor op te geven.

Ontdek de kracht van ChatGPT in de zorg!
Ben je werkzaam in de langdurige zorg en benieuwd naar de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie? Bezoek dan deze workshop waarin je in een sneltreinvaart de mogelijkheden van chatGPT, een geavanceerde AI-chatbot, effectief en verantwoord leert in te zetten voor je werk. Of je nu zorgverlener, manager of beleidsmedewerker bent, deze workshop zal je inspireren om je werk nog makkelijker te maken met behulp van kunstmatige intelligentie. Innovatiestarters: Innovatiestarters is een adviesbureau wat zich specialiseert in innovatie en implementatietrajecten voor de langdurige zorg. Wij ondersteunen zorgorganisaties bij complexe vraagstukken, innovatiebegeleiding en implementatie projecten. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Ehealth in de langdurige zorg weten wij snel de brug te slaan tussen de innovatie en dagelijkse praktijk. 

De Netwerkwandeling (walk & talk)
Wil je met een frisse blik het netwerk leren kennen. Loop dan mee met de netwerk wandeling over het KNVB terrein, midden in de bossen, geleid door Josefien Jeninga. We gaan zeker van de gebaande paden af.

Hoe zet je een lerend netwerk op? De tips en tricks van professionals
Een korte praktische workshop over hoe en waarom je een lerend netwerk opstart.
Je krijgt van ons de volgende garanties: 
– We gaan samen lachen
– Je weet waarom een lerend netwerk handig is
– Je kan de tips & trics onthouden 
– Je hebt al even ervaren wat ‘leren van en met elkaar’ betekent. 
En de presentatie krijg je mee naar huis als praktisch stappenplan. 

Workshop Social Return on Investment – Show me the businesscase!
Wat is de maatschappelijke impact van innovaties in zorg en welzijn? Hoe meet je dat eigenlijk? En … heeft iedereen daar wel hetzelfde beeld bij? Social Return on Investment (SROI) is een gevalideerde, gestructureerde methode om – in dialoog met alle betrokkenen – de maatschappelijke waarde van een innovatie of aanpak te bepalen. En om vervolgens op basis hiervan de businesscase per stakeholder te bepalen en structurele financiering te organiseren. In deze workshop verkennen we de methode SROI aan de hand van een casus van een koploper. De workshop wordt verzorgd door Pim Ketelaar, programmadirecteur en bestuurder van stichting VitaValley. VitaValley heeft veel ervaring met het maken van SROI analyses in zorg en welzijn, onder andere in de ondersteuning van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET).

Succesvolle Koploperverhalen onderbouwen met cijfers van PFZW
Ben je benieuwd welke beschikbare datasets jullie arbeidsmarkt innovatie kan versterken en kan bekrachtigen? Ben je benieuwd welke eerste stap je kunt zetten om resultaatgerichte datasets te koppelen aan jouw innovatie? Meld je dan nu aan voor de koploper workshop “onderbouwen van arbeidsmarkt initiatief met data” van PFZW en het Actie Leer netwerk. Deze workshop is onderdeel van de werkplaats, de werkplaats is een plek waar koplopers en impactmakers elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en elkaars initiatieven kunnen versterken.

Subsidie balie (doorlopend)
Ben je op zoek naar subsidies en fondsen voor jouw innovatieve project of bijzondere doelgroep? ZorgSubsidieKalender is de grootste fondsen- en subsidiedatabase voor Zorg & Welzijn. Deze bevat ruim 1.000 actuele regelingen en maandelijks worden er minimaal 50 aan toegevoegd. Daarnaast biedt de ZorgSubsidieKalender een basistraining aan ‘Word een Pro in Subsidie- en Fondsenwerving’. Tijdens de Werkplaats hebben zij regelingen uitgelicht, geven zij informatie over fondsen en subsidies en over de training.

Doorkletsbalie (doorlopend)
Tijd voor een goed gesprek? Dat kan bij de doorklets balie. Neem de ruimte en de tijd om bij te praten. Een goed gesprek is niet voor niets de kracht van het netwerk.

Professionele fotografie (doorlopend)
Een mooie foto van het team of van jezelf is niet altijd gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Laat je deze middag professioneel fotograferen door Jaap de Jager. Leuk voor je profiel of ter illustratie van een project.

De inschrijving is gesloten.

Met wie wil je deze link delen?

Deel