Het ALN helpt organisaties met veranderen door (arbeidsmarkt)innovaties verder te brengen. In de werkplaats kom je samen met een expert een stap verder met een uitdaging waar jij voor staat. Je gaat dus echt aan de slag. Praktisch en relevant. In dit spreekuur kun je werken met AI, zodat je het kunt vertalen naar jouw context. Samen met koplopers Robin Verhoog en Lonneke Reedijk duik je de diepte in, dus neem je vraagstuk mee. Samen komen we verder!

Huisartsencoöperatie West-Brabant is in Westelijk West-Brabant gestart met het regionaal uitrollen van een digitale triageoplossing op basis van AI (artificiële intelligentie). Veel leden hebben te maken met een hoge (telefonische) werkdruk, waardoor de triage onder druk staat. Er blijft voor de assistente weinig tijd over voor andere (ondersteunende) zorginhoudelijke werkzaamheden in de praktijk en de huisarts beschikt vaak over onvoldoende achtergrondinformatie over de klacht van de patiënt.

De digitale triageoplossing zorgt dat de (telefonische) werkdruk op de praktijk vermindert en voor een uitgewerkt triageverslag voor de huisarts als een patiënt onverhoopt tóch op het spreekuur moet komen. Aanvullend voordeel voor patiënten is zelfzorg op maat via het AI-systeem. Ook kunnen inkomende zorgvragen op volgende van prioritering worden afgehandeld.

Deze activiteit is onderdeel van de Slimme Zorg Estafette. Inschrijven kan via deze link.

Met wie wil je deze link delen?

Deel