Koplopernetwerk

Koplopers zijn praktijkvoorbeelden van innovatieve arbeidsmarktinitiatieven waarin concrete resultaten zijn geboekt bij de aanpak van het personeelstekort. Laat je zelf inspireren en bekijk hier voorbeelden uit de praktijk.

Bekijk alle artikelen

Wil je Koploper worden?

Vernieuwende arbeidsmarktinitiatieven

Levert jouw organisatie een concrete bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten? Hebben jullie een vernieuwend arbeidsmarktinitiatief? Meld je dan aan als Koploper!

Meld je aan

Hoe gaat de aanmelding?

Zo gaat de aanmelding

Invullen aanmeldformulier
Vul het online formulier in. Het is aan te raden om vooraf alle informatie bij elkaar te zoeken.  Klik hier om de invulinstructie te downloaden.

Binnen drie weken screening en reactie
Na ontvangst van de aanmelding krijg je een ontvangstbevestiging. Het Actie Leer Netwerk beoordeelt de aanmeldingen binnen drie weken.

Voldoet het initiatief aan de criteria?
Wanneer je initiatief aan alle gestelde criteria voldoet, dan legt het Actie Leer netwerk dit voor aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Onderwijs Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook informeren we de werkgeversvereniging uit jouw regio over de aanmelding.

Benoeming als Koploper
Hierna volgt de benoeming als Koploper. We informeren de contactpersoon, plaatsen het initiatief op de webstite en dragen het uit via onze andere kanalen . De informatie kan ook gebruikt worden voor artikelen of ter illustratie bij de beschrijving van de voortgang van het actieprogramma Werken in de Zorg.

Introductie op de Koploperbijeenkomst
Je wordt uitgenodigd voor de volgende Koploperbijeenkomst. Daar word je als Koploper geïntroduceerd bij andere Koplopers en relaties.

Koploperbijeenkomst---feb---Utrecht---Actie-Leer-Netwerk---actieprogramma-Werken-in-de-Zorg