Zoemen met

Impactmaker Wouter Kindt – Ipse de Bruggen

Thema's

Arbeidsinnovatie

Branches

Gehandicaptenzorg

In de nieuwe rubriek ‘ZOEMEN met impactmakers’ zoekt Annelies Mulder, namens het Actie Leer Netwerk, veranderaars op die in 2020 met een idee aan de slag zijn gegaan om de uitdagingen in de arbeidsmarkt zorg- en welzijn aan te pakken. In 10 minuten leer je van je collega’s in zorg en welzijn welk probleem zij hadden, hoe ze te werk zijn gegaan, wat de impact van hun idee is en hoe je met hen in contact komt.

In deze ZOOM-sessie praat Mulder met Wouter Kindt, recruitment specialist bij gehandicaptenorganisatie Ipse de Bruggen. Zijn idee: een Intern Uitzendbureau. De Impact: 300 medewerkers maken gebruik van het uitzendbureau, 50 doorstroom vacatures vervuld.

Drie uitdagingen opgepakt in één idee

Recruitment van Ipse de Bruggen heeft drie uitdagingen opgepakt in één idee: ten eerste een te hoge inleen van uitzendkrachten, ten tweede de uitdaging van het vasthouden van goede sollicitanten omdat zij zich niet goed konden oriënteren en ten derde de trend dat professionals graag meer flexibiliteit in het rooster willen maar wel graag de vastigheid van een contract. Drie uitdagingen en één idee: het interne uitzendbureau

In deze aflevering van ‘Zoemen met’ vertelt Wouter Kindt over het idee, het proces en wat ervoor nodig is om het te realiseren.

Bekijk de uitzending hieronder via YouTube of beluister de podcast:

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Koploper
Vernieuwend Werken in de Zorg: Vernieuwen en leren

Verbeterideeën afkomstig van de werkvloer in goede banen begeleiden en in praktijk brengen: dat is wat het initiatief Vernieuwend Werken in de Zorg probeert te doen. Lees hier meer over dit Koploper-initiatief.

Lees meer
Agenda
Algemene Ledenvergadering WGV Zuid Holland Zuid (Besloten bijeenkomst)

Lees meer
Agenda
Netwerkbijeenkomst HR, Opleiden en Recruitment

Lees meer