Zoemen met

Impactmaker Hannah van der Weg – Stichting Bestaanskracht

Branches

Geestelijke gezondheidszorg

Indieners van de Impactmakerprijs nemen je mee in hun idee voor innovatie en arbeidsmarktvernieuwing. In ZOEMEN met impactmakers zoekt Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk veranderaars op die met een idee aan de slag zijn gegaan om de uitdagingen die ontstaan zijn in de zorg op te lossen. Bijvoorbeeld door het bedenken en ontwikkelen van een innovatie. Tijdens een korte ZOOM-sessie vraagt zij de initiatiefnemer om in 10 minuten uit te leggen, wat is het idee, hoe ben je te werk gegaan, wat was de impact en hoe komen anderen met jou in contact. In deze sessie zoemen we met Hannah van der Weg over Miles de smartwatch en hoe deze innovatie verdwalen of erger nog, vermissing.

In deze ZOOM-sessie praat Mulder met Hannah van der Weg, initiatiefnemer van smartwatch-app Miles: je maatje voor onderweg. De smartwatch met app is gemaakt door Stichting Bestaanskracht in samenwerking met Parnassia om op afstand cliënten met psychische klachten te kunnen ondersteunen en volgen. De eerste twintig patiënten van Parnassia gaan op stap met deze smartwatch-app. Dit betekent vrijheid voor de patiënt, minder dwalen, minder stress en meer interventie mogelijkheden voor de medewerker.

Persoonlijk verhaal

Miles de Smartwatch is ontstaan vanuit een persoonlijk verhaal. Een verhaal van een familie die een probleem probeert op te lossen voor een familielid met psychische klachten, maar gelijk een groter probleem tackelt: personen die verblijven in een ggz-instelling die op pad gaan en niet terugkeren.

Om hem het beste te gunnen onderzoeken ze wat er op de markt is om hem zijn vrijheid te laten behouden maar wel zorg-op-afstand kunnen organiseren. Ze constateren dat ze zelf iets moeten ontwikkelen omdat het er niet is. Door een intensieve samenwerking tussen cliënten, medewerkers en de deskundigen ontstaat Miles, je maatje voor onderweg. Het zorghorloge zorgt bied structuur en voorkomt verdwalen.

In deze ‘Zoemen met’-sessie vertelt Hannah van der Weg, hoe het proces is gegaan, waar ze nu staan en welke hobbels zij hebben moeten nemen.

Bekijk de uitzending hieronder via YouTube:

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Geen artikelen gevonden

Het lijkt erop dat we niet konden vinden wat je zocht. Pas je zoekopdracht of filters aan.