Zoemen met

Impactmaker Brenda Hengst – Ipse de Bruggen

Thema's

Arbeidsinnovatie Beperken uitstroom Gezond werken

Branches

Gehandicaptenzorg

Impactmaker Brenda Hengst, Ipse de Bruggen

Indieners van de Impactmakerprijs 2020 nemen je mee in hun idee voor innovatie en arbeidsmarktvernieuwing. Annelies Mulder van Actie Leer Netwerk zoekt in Zoemen met Impactmakers veranderaars op die in 2020 met een idee aan de slag zijn gegaan om de uitdagingen in de arbeidsmarkt zorg- en welzijn aan te pakken. In deze uitzending praat zij met Brenda Hengst, projectleider Organisatie Ontwikkeling & Innovatie bij gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen. Zij legt in een ZOOM-sessie van 10 minuten uit wat hun idee over het transformeren van de fysieke omgeving van cliënten inhoudt, hoe ze te werk zijn gegaan, wat de impact is en hoe komen je met Brenda Hengst in contact komt.

‘Niet alleen een behangetje’

Ipse de Bruggen wil door middel van het transformeren van de fysieke leefomgeving (kamers) van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG) de kwaliteit van leven verhogen. Dit betekent dat de kamers worden aangepast naar de behoeften, wensen en verlangens van de cliënt. Dit doet Ipse de Bruggen samen met de cliënt, familie, medewerkers en architecten en designers. Het mag duidelijk zijn dat dit transformeren veel omvattender is dan alleen ‘een behangetje’. De transformatie zorgt voor een verandering bij de cliënt, maar ook bij de medewerkers. Er wordt met nieuwe ogen gekeken naar de zorg, er zijn minder onvoorziene momenten en men ervaart het als een echte boost voor het team. Naast het verhoogde welzijn van de cliënt zorgt dit traject bij Ipse de Bruggen voor minder uitstroom, lager verzuim en lagere zorgkosten en meer werkplezier. Win-win dus!

Extra informatie is te vinden via Brenda Hengst | Kennisplein Gehandicaptensector

Bekijk hieronder de aflevering of luister de podcast:


Hou jij je bezig met innoveren met een arbeidsmarktcomponent in zorg en welzijn. Heb jij afgelopen jaar een idee met impact uitgevoerd. Vanaf 5 juli as kun je je aanmelden voor de Impactmakerprijs 2021. Wie weet ben jij de volgende met deze trofee in handen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
Nieuws
Regeldruk verminderen met [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder werkt aan het verminderen van administratieve regeldruk in de zorg met het programma [Ont]Regel de Zorg.

Lees meer
COVID-19
Subsidie om mentale vitaliteit van werkenden te versterken

ZonMw gaat in opdracht van ministeries van SZW en VWS met een programma de mentale vitaliteit te versterken voor werkenden, waaronder zorgmedewerkers. Dit doen zij via verschillende subsidierondes.

Lees meer
COVID-19
Vraag subsidie aan als werkgever om zorgmedewerkers met post-covidklachten in dienst ...

Deze subsidieregeling geeft werkgevers en werknemers in de zorg langer de tijd om te werken aan herstel en re-integratie.

Lees meer